vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reizen naar Zuid-Frankrijk afgeraden door noodweer

Nederlanders massaal op wintersport De afgelopen dagen hebben de alarmcentrales honderden telefoontjes ontvangen van Nederlanders die in het zuiden van Frankrijk in de problemen zijn gekomen door de hevige overstromingen. Circa 400 Nederlandse gezinnen zijn getroffen door het noodweer in het departement Var.

Overstromingen

In het zuiden van Frankrijk zijn zeker 22 doden gevallen door de overstromende oevers. Momenteel worden er nog enkele personen vermist. Ook Nederlanders werden plots overvallen door het snel opkomende water. In de buurt van het Franse Draguignan zijn grote delen overstroomd.

Eurocross
Coördinerend alarmcentrale Eurocross Assistance heeft meer dan 100 meldingen gekregen. Het gaat met name om schade aan auto’s, caravans en persoonlijke bezittingen. Tot nu toe zijn er nog geen meldingen ontvangen van lichamelijk letstel. Er is een calamiteitenteam door Eurocross ingezet om de gedupeerde vakantiegangers bij te staan.

ANWB
Bij de ANWB Alarmcentrale zijn er ongeveer 150 meldingen binnengekomen van gedupeerden. De hulporganisatie heeft twee medewerkers vanuit het steunpunt in Lyon gestuurd om de  getroffenen te helpen.

Terug naar Nederland
Kampeerders in de buurt van Fréjus zijn geëvacueerd. Verder zijn er vakantiegangers in moeilijkheden gekomen op campings in Rochebrune en Saint Aygulf. Buiten het feit dat er voor velen schade is ontstaan aan persoonlijke bezittingen, willen de toeristen zo snel mogelijk naar huis. De vakantiegangers vragen de alarmcentrale om zich te ontfermen over hun persoonlijke bezittingen, zodat zij zo snel mogelijk huiswaarts kunnen keren.

Reizen naar Zuid-Frankrijk afgeraden
Het word door de alarmcentrales en de Nederlandse honorair consul ontraden om de komende twee weken naar het overstroomde gebied in Zuid-Frankrijk te  reizen. Het is één grote ravage en daarom een niet geschikte plek om als toerist te verblijven. Er zijn campings beschadigd of totaal weggespoeld.

Alarmcentrale van de reisverzekeraar biedt uitkomst
Ook in dit geval blijkt het voor reizigers erg belangrijk om een beroep te kunnen doen op de alarmcentrale van hun reisverzekeraar. Auto’s, caravans, tenten en andere bezittingen zijn in het water verdwenen, waardoor toeristen niets meer hebben. In een dergelijke noodsituatie kan de alarmcentrale veel zorgen wegnemen, door bijvoorbeeld een terugreis naar Nederland te regelen. Met een reisverzekering kun je dus dag en nacht rekenen op de professionele hulp van de alarmcentrale.

Werkwijze volgens rampenprotocol
Indien er minstens acht Nederlanders bij een ongeluk betrokken zijn, treedt het Nederlandse rampenprotocol in werking. De coördinerend alarmcentrale, in dit geval Eurocross Assistance, achterhaalt dan zo spoedig mogelijk de gegevens van de betrokken Nederlanders. Ook inventariseren zij de ramplocatie en het eventuele letsel van de slachtoffers. Vervolgens is het de taak van de coördinerend alarmcentrale om in samenwerking met de andere alarmcentrales de hulpverlening op gang laten komen. Doordat één alarmcentrale een coördinerende rol heeft loopt de hulpverlening van de verschillende alarmcentrales niet langs elkaar heen. Op deze manier kan er snel en efficiënt gehandeld worden.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739