vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reiziger wil gratis WiFi op luchthaven

vertraging-vlucht Hoewel ‘free WiFi’ steeds gebruikelijker wordt, bieden de meeste Europese luchthavens dit niet of in beperkte mate aan. Luchthavens zien WiFi nog steeds als een extra inkomstenbron, terwijl dit eigenlijk een normale gratis service zou moeten zijn.

Uit onderzoek door Skyscanner blijkt dan ook dat maar 14% van de reizigers bereid is voor WiFi te betalen.

Hoewel in veel gevallen het eerste kwartier of half uur gratis is, brengen de meeste Europese luchthavens nog steeds forse bedragen in rekening voor WiFi. Op Schiphol is het nog relatief goed geregeld met het eerste uur gratis (KPN hotspot), want er zijn nauwelijks luchthavens te vinden die onbeperkt WiFi aanbieden.

Uit onderzoek gehouden onder 500 Nederlandse reizigers blijkt dat 86% van de reizigers niet bereid is te betalen voor Wifi en dus ook van mening is dat het gratis zou moeten worden aangeboden. Gevraagd naar de noodzaak om WiFi te hebben, geeft een krappe meerderheid van 51% aan WiFi echt belangrijk te vinden, terwijl 38% van de respondenten toegeeft best even zonder te kunnen en 11% geeft aan het zelfs totaal onbelangrijk te vinden.

Social Media belangrijkste activiteit

Bijna 75% van alle 500 ondervraagden gaf aan gebruik te maken van WiFi op de luchthaven. Daarvan gaf een overgrote meerderheid (48%) aan dit het meeste voor social media te gebruiken. 27,5% van de ondervraagden surft wat op internet en 21,5% gebruikt de tijd voor het aan boord gaan om nog wat werk gerelateerde e-mails te checken. Slechts 3% gebruikt WiFi voor ander amusement zoals online games of films.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739