vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Vier op de tien reizigers ervaren stress bij vakantievoorbereiding

Zomervakantie is een leuk vooruitzicht, maar de praktische voorbereidingen zorgen vaak voor veel stress. Vier op de tien vakantiegangers hebben hier last van. En er gaat ook nog weleens iets mis, zoals het inpakken en vergeten van spullen en ruziënde kinderen onderweg.

De gemoederen lopen soms zelfs zo hoog op dat een kwart van de reizigers er weleens aan heeft gedacht om de volgende keer met iemand anders op vakantie te gaan. Dit blijkt uit onderzoek van de ANWB onder 1.200 Nederlanders.

Voor bijna 9 op de 10 reizigers begint de vakantie op weg naar de vakantiebestemming. Echter leveren de vakantievoorbereidingen voor vier op de tien vakantiegangers stress op. De voorbereiding verloopt namelijk niet altijd vlekkeloos:

  • Een kwart er weleens aan heeft gedacht om de volgende keer met iemand anders op vakantie te willen.
  • Bijna één op tien die met een partner op vakantie gaat denkt er zelfs over zijn relatie te verbreken of een echtscheiding aan te vragen vlak voor vertrek.
  • 47% heeft zich wel eens voorgenomen de volgende keer eerder te beginnen met de voorbereidingen.

Veel vakantiegangers nemen te veel mee

Het inpakken van de spullen blijkt een grote uitdaging: zeven op de tien vakantiegangers nemen te veel spullen mee. Hoewel het aantal mannen (73%) en vrouwen (68%) dat te veel spullen meeneemt vrijwel gelijk is, vindt een meerderheid van de mannen die met hun partner op reis gaat dat hun partner te veel meeneemt. En dan alsnog vergeet bijna de helft van de vakantiegangers altijd wel iets op reis.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739