vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reizigers naar Peru opgepast: Toename gele koorts gevallen

Reizigers naar Peru opgepast: Toename gele koorts gevallen

Reizigers naar Peru opgepast: Toename gele koorts gevallen

Reizigers naar Peru moeten alert zijn op gele koorts. Sinds begin van dit jaar is er een toename in het aantal gele koorts gevallen in Peru. Gele koorts is een ernstige virusziekte die door muggen wordt overgedragen.

Gele koorts komt voor in bepaalde delen van Afrika en Zuid Amerika en wordt door muggen verspreid.

Symptomen

De belangrijkste symptomen van Gele koorts zijn: hoge koorts, geelzucht en bloedingen. Veertig procent van de mensen die de ziekte krijgen, overlijdt er aan.

Preventie tegen gele koorts

Reisorganisaties en lucht- en scheepvaartmaatschappijen zullen je over het algemeen informeren over de verplichte vaccinatie tegen gele koorts. Wanneer een vaccinatie verplicht is dient deze minimaal 10 dagen voor aankomst te zijn toegediend. Ook als er geen verplichting is wordt vaccinatie aanbevolen bij reizen naar een aantal Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen (waaronder Suriname).

Alleen erkende vaccinatiebureaus mogen het gele koorts vaccin toedienen.

Bron: ProMed

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739