vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reizigers met roze koffers snelst op bestemming

Reizigers met roze koffers snelst op bestemming

Raar maar waar. Wie met een roze koffer per vliegtuig reist, is eerder op zijn vakantiebestemming dan mensen met een zwarte of blauwe koffer. Dat blijkt uit onderzoek van verzekeraar FBTO.

De eenheidsworst aan koffers is de belangrijkste oorzaak. Doordat meer dan de helft van de koffers zwart of blauw is, vinden veel mensen het lastig hun koffer op de bagageband te herkennen.

Wie wel eens heeft gevlogen, zal het beeld meteen herkennen: je ziet je koffer de bagageband af rollen, en net als je hem eraf hebt gepakt en wegrijdt, zie je even verderop dat het tóch de jouwe niet is. Uit het onderzoek blijkt dat veel vakantiegangers daar last van hebben. Twee op de drie reizigers vinden het lastig hun koffer te onderscheiden op de bagageband, omdat veel koffers op elkaar lijken. Dertig procent van de reizigers is daardoor wel eens reisbagage kwijtgeraakt.

Zwarte koffer meest gebruikt

Maar liefst een op de drie koffers die via vliegverkeer worden vervoerd, is zwart; een kwart is blauw. Rode koffers staan op plaats drie (elf procent), gevolgd door grijs (tien procent) en roze (zeven procent). Om reizigers te helpen bij het herkennen van hun koffer, liet de verzekeraar tweeduizend testpersonen een eigen, opvallende koffersticker ontwerpen. Na de zomer wil de men onderzoeken of de testpersonen dankzij hun eigen sticker eerder van hun vakantie konden gaan genieten.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739