vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Rusland gaat controleren op visum overschrijding

Rusland gaat controleren op visum overschrijding

Nederlanders die naar Rusland reizen moet rekening houden met een verscherpte controle op visumoverschrijding.

De Russische Federatie heeft aangekondigd strenger op te treden tegen overschrijding van de visumperiode. Wanneer een toerist na het verstrijken van zijn toeristenvisum toch nog in Rusland verblijft loopt hij de kans op een boete en direct het land te worden uitgezet.

Reizigers dienen altijd zelf te zorgen voor een geldig visum. Mocht een Nederlander door de strengere regels in Rusland in de problemen komen, dan kan men contact opnemen met de Nederlandse ambassade in Rusland.

Visum en reisverzekering

Ga je naar Rusland op vakantie? Denk er dan aan dat een reisverzekering met dekking voor medische kosten verplicht is. Een ziektekostenverzekering met wereldwijde dekking is ook toegestaan. Bij een aanvraag voor een visum moet je tevens aantonen dat je verzekerd bent tegen ziektekosten in Rusland. Dat kan door bij je visumaanvraag een Engelstalige verzekeringsverklaring in te leveren. Deze verklaring moet je ook bij je hebben wanneer je door Rusland reist. De geldigheidsduur van de reisverzekering moet gelijk zijn aan de visumperiode. Let er altijd op dat expliciet op de verklaring moet worden vermeld dat de reisverzekering met dekking voor medische kosten, geldig is in de Russische federatie of wereldwijd. Een kopie van een verzekeringspasje is niet toegestaan.

Voor meer informatie en het afsluiten van een reisverzekering voor Rusland: www.reisverzekeringblog.nl/visum-voor-rusland-verplichte-reisverzekering

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739