vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Rusland versoepelt visumvoorwaarden Nederlanders

Rusland versoepelt visumvoorwaarden Nederlanders

Overstappende vliegtuigpassagiers uit 20 landen waaronder Nederland hebben voortaan geen transitvisum meer nodig voor Rusland. Voorwaarde is dat het ticket afkomstig is van een Russische luchtvaartmaatschappij.

Voor transitpassagiers die vliegen naar de Russische federatie geldt voortaan een visumvrij oponthoud van 72 uur. Moskou wil met deze maatregel het toerisme naar Rusland bevorderen. Een transitvisum is alleen geldig om een bepaald land door te reizen, niet om er te verblijven.

De nieuwe regeling zou gelden voor passagiers afkomstig uit België, de Verenigde Staten, China, Groot-Brittannië, Zweden, Italië, Frankrijk, Spanje, Zuid-Korea, Japan, Polen, Canada, Nederland, Zwitserland, Oostenrijk, Finland, Singapore, Australië en Griekenland.

Deze maatregel zou alleen al voor de Russische nationale luchtvaartmaatschappij Aeroflot, jaarlijks 700 miljoen euro extra inkomsten opleveren.

Rusland en de EU discussiëren al jaren over een mogelijke afschaffing van de wederzijdse visumplicht. Nu moeten Russen die naar Europa willen reizen een Schengenvisum aanvragen. EU-burgers zijn ook visumplichtig voor de Russische Federatie.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739