vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Russisch passagiersvliegtuig neergestort in Indonesië

Reizigers naar peru opgepast: toename gele koorts gevallen

Sukhoi Superjet-100

Het wrak van het Russische passagiersvliegtuig dat sinds gisteren boven Java werd vermist, is gevonden.

Het vliegtuigwrak lift op een klif van de vulkaan Mount Salak op ongeveer 1.650 meter hoogte. Het wrak is vanuit een helikopter gezien, melden Indonesische autoriteiten. De reddingswerkers hebben nog geen overlevenden gezien. Het gloednieuwe toestel, een Sukhoi Superjet-100, was voor een promotietour in Indonesië en is waarschijnlijk tegen een berg gevlogen.

 Geen overlevenden

De verwachting is dat niemand de crash heeft overleefd. Wat er precies gebeurd is, blijft onduidelijk. Kort voordat het toestel van de radar verdween, vroeg de piloot nog of hij iets lager kon gaan vliegen. Hij daalde 2000 meter in korte tijd.Reddingswerkers zijn op weg naar het wrak.

Aan boord waren naar schatting 40 personen waaronder acht Russische bemanningsleden waren Indonesische zakenmensen, journalisten en Russische ambassademedewerkers, zo meldt het Russische ministerie van Transport. Het betreffende vliegtuig is een modern en relatief goedkoop toestel dat Rusland aan de man wil brengen in Azië.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739