vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Samenwerking Erasmus MC en Havenziekenhuis op gebied van reizigersvaccinaties

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten Het Erasmus MC en het Havenziekenhuis zijn een samenwerking begonnen op het gebied van vaccinaties en adviezen voor reizigers.

De samenwerking maakt het mogelijk om meer wetenschappelijk onderzoek te doen op deze gebieden. Voor de bezoekers betekent de samenwerking dat ze in alle situaties een optimale behandeling kunnen krijgen, dus ook als ze bijvoorbeeld na een orgaantransplantatie een verre reis gaan maken.

Wetenschappelijk onderzoek vaccinaties

Het Erasmus MC en het Havenziekenhuis (dochter van Erasmus MC) vullen elkaar aan. De Travel Clinic van het Havenziekenhuis is gespecialiseerd in reizigersvaccinaties en adviezen, zowel voor de normale reiziger als reizigers met chronische aandoeningen, zoals reuma of diabetes. De reizigerspoli van het Erasmus MC is gespecialiseerd in wetenschappelijk onderzoek en het verlenen van academische zorg, zoals zorg voor mensen die een orgaantransplantatie of leukemiebehandeling hebben gehad of moeten krijgen. ‘Door de samenwerking kunnen we voortaan alle mensen optimaal helpen en ontstaat meer ruimte voor wetenschappelijk onderzoek naar bijvoorbeeld vaccinaties’, aldus een woordvoerder van het Erasmus MC.

Vragen

Mensen die ziek zijn, of ziek zijn geweest, hebben vaak meer vragen dan gezonde reizigers. Ze vragen zich bijvoorbeeld af of ze wel alle landen kunnen bezoeken. ‘Waar moet ik naar toe als ik gezondheidsproblemen krijg? Is er wel expertise in het land?’, zijn bijvoorbeeld vragen waar ze mee worstelen als ze familie in het buitenland willen bezoeken.

Reizigers kunnen voor vaccinaties en adviezen zowel terecht bij de Travel Clinic van het Havenziekenhuis als bij de nieuwe vaccinatie- en reizigerspoli van het Erasmus MC. Voor patiënten van het Erasmus MC heeft de nieuwe poli als voordeel dat ze op hun ziekte afgestemde adviezen kunnen krijgen èn tijd kunnen besparen door de afspraak te laten samenvallen met een ander bezoek aan het ziekenhuis. De poli van het Erasmus MC is geopend op maandagavonden, dinsdagen, donderdagen en vrijdagen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739