vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Schengen reisverzekering voor een visum

Schengen reisverzekering voor een visum
Schengen reisverzekering voor een visum

Een Schengen reisverzekering is een term die veelal gebruikt wordt voor een medische reisverzekering die verplicht is bij het aanvragen van een visum.

Bij Reisverzekeringblog.nl kun je zelf eenvoudig een Schengenreisverzekering afsluiten al v.a. € 2,- per persoon per dag.

Schengenvisum

Een visum voor buitenlandse toeristen heet in de volksmond een Schengenvisum of toeristenvisum. De officiële naam is Visum Kort Verblijft type-C (VKV). De naam Schengen reisverzekering is afgeleid van een Schengenvisum.

Indien je familie, vrienden of een partner uit het buitenland wilt laten overkomen en deze persoon is visumplichtig, dan moet de visumaanvrager een bewijs van een medische reisverzekering overleggen.

Schengen reisverzekering

De Schengen visum reisverzekering die wij aanbieden, de Travel Risk Insurance voldoet aan de eisen voor de aanvraag van een Schengenvisum. Deze reisverzekering biedt dekking voor uitgaven op het gebied van repatriëring om medische redenen, dringende medische zorg en/of spoedbehandeling in het ziekenhuis. De reisverzekeringen hebben een minimale dekking van € 30.000,-

Een Schengen reisverzekering is geldig in alle Schengenlanden zoals: België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, IJsland, Zweden, Zwitserland.

Maar ook in alle andere Europese landen inclusief alle landen rondom de Middellandse zee.

Veelgestelde vragen

Waarom een Schengen reisverzekering afsluiten?
Wanneer een buitenlandse toerist naar een Schengenland reist en visumplichtig is, moet men verplicht een medische reisverzekering afsluiten (verzekering voor medische kosten en repatriëring) om een Schengen-visum te kunnen verkrijgen.

Voor wie is de Schengen reisverzekering bedoeld?
Voor iedereen die buiten het Schengengebied woont en een reis wil ondernemen naar een van de volgende landen: België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, IJsland, Zweden, Zwitserland.

Wanneer moet een Schengen reisverzekering worden afgesloten?
De reisverzekering moet de periode omvatten die gelijk is aan de duur van het visum. De reisverzekering moet tijdig worden afgesloten en er moet een bewijs (polis) worden overlegd aan de ambassade waar de visumaanvraag wordt gedaan.

Kan ik mijn Schengen reisverzekering wijzigen of annuleren?
Wanneer de reisverzekering nog niet is ingegaan, kan je polis wijzigen, bijvoorbeeld de ingangsdatum of einddatum. Denk aan de ingangsdatum. Wanneer de polis is ingegaan kan je deze niet meer wijzigen.

Wat als de aanvraag voor een Schengen-visum wordt afgewezen?
Indien een visum wordt geweigerd, dan is een kopie van de afwijzing voldoende om de Schengenreisverzekering te annuleren. In dat geval ontvang je de premie terug.

Kan ik een Schengen reisverzekering afsluiten voor mijn buitenlandse gast, die naar een Nederland of een ander Schengenland wil reizen?
Ja, dat is geen probleem. Jij bent dan verzekeringsnemer (betaald de premie) en de buitenlandse gast is de verzekerde.

Kan ik de polis van de Schengen reisverzekering opsturen naar het buitenland?
Ja, wij sturen de polis digitaal per e-mail naar je toe (inclusief de voorwaarden). Je kunt de polis dan e-mailen naar het buitenland.

Hoe lang duurt het voordat ik de polis ontvang?
In principe dezelfde dag of de volgende dag. Aanvragen die wij in het weekend ontvangen worden op maandag door ons verwerkt.

Je kunt hier eenvoudig zelf de premie berekenen en een reisverzekering afsluiten voor een visumaanvraag.

Wat kost een Schengen reisverzekering?

Dat kan je zien in de onderstaande tabel.

Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen voor buitenlanders of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739