vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Schengen verzekering Nederland v.a. € 1,60 per dag

Schengen verzekering Nederland

Een Schengen verzekering voor Nederland sluit je hier af. Al vanaf € 1,60 per persoon per dag in Nederland en Schengen verzekerd.

Een Schengen verzekering Nederland is een medische reisverzekering die voldoet aan de voorwaarden voor het verkrijgen van een Schengenvisum. De polis kan worden afgesloten voor buitenlandse bezoekers en worden gebruikt voor de aanvraag van een Schengenvisum kort verblijf.

Schengen verzekering voor Nederland

Heb je een Schengen verzekering voor Nederland nodig? Jij kan hier een goedgekeurde Schengen verzekering afsluiten voor iemand uit het buitenland die daarmee een visum voor Nederland kan aanvragen. Of jouw buitenlandse gast nu visumplichtig is of niet, iedereen die van buiten de EU komt moet bij de Nederlandse grenscontrole kunnen aantonen dat er een medische verzekering is afgesloten. Dat kan je hier snel en eenvoudig regelen. Je hebt de keuze uit de Travel Risk Insurance of de Schengen Visitor-verzekering beide zijn Schengen verzekeringen voor niet-Nederlands ingezetenen.

Sluit hier een Schengen verzekering af

Wanneer je familie, vrienden of een partner uit het buitenland laat overkomen voor een bezoek aan Nederland, dan dient er een Schengenvisum worden aangevraagd op de Nederlandse ambassade in het land van herkomst. De visumaanvrager moet kunnen aantonen dat er ook een medische reisverzekering is afgesloten die voldoet aan de EU Schengenvoorwaarden. Het bewijs hiervan – de polis – moet men tonen tijdens de visumaanvraag.

Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een Schengen verzekering voor Nederland afsluiten. Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw gast is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis tevens als digitaal bestand). De polis ontvang je snel.

Een Schengen verzekering heb je al vanaf € 1,60 per persoon per dag. Deze medische reisverzekering is ook ter bescherming van de garantsteller. Je kunt hier eenvoudig zelf de premie berekenen en een reisverzekering afsluiten voor een visum. Wij bieden je zelfs de keuze uit twee mogelijkheden: De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance of de Schengen Visitor-verzekering van OOM verzekeringen. Beide medische verzekeringen zijn goedgekeurd voor de aanvraag van een Schengenvisum en worden door de Nederlandse ambassades geaccepteerd voor een visumaanvraag.

Wil je de belangrijkste verschillen weten? Bekijk dan de ontstaande  tabel:

DekkingTravel Risk InsuranceSchengen Visitor
Premie per persoon per dagv.a. € 2,-v.a. € 1,60
Maximale leeftijd69 jaarGeen
SOS-kosten (o.a. hulpverlening, redding en opsporing)
Medische kosten (o.a. ziekenhuis, specialist en artsen)
Ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde
Ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde-
Overlijden van een meeverzekerde reisgenoot-
Repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot)
Kosten begrafenis/ crematie en overkomst familie-
Reisdocumenten (aanschafkosten) -
Vervangende kleding en/of toiletartikelen-
Schade aan logiesverblijven-
Schade aan eigendommen verzekerde in land van herkomst-
Gedwongen oponthoud-
Mee te verzekeren opties:
Aansprakelijkheid-
Wintersport en bijzondere sporten-
Annuleringsverzekering-
Werelddekking-
Bovenstaande is een globaal overzicht. Lees altijd de polisvoorwaarden voor de maximale vergoedingen en eventuele uitsluitingen.

Kies de Travel Risk Insurance

De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance is een internationale medische reisverzekering voor buitenlandse reizigers onder de 70 jaar die niet in Nederland wonen. De verzekering is de beste keuze voor het aanvragen van een Schengenvisum en voldoet aan alle eisen.

 • EU goedgekeurde medische verzekering voor buitenlandse reizigers.
 • Visum garantie: Bij visumafwijzing, hoef je niet te betalen.
 • Polisvoorwaarden in het Nederlands en/of Engels.
 • Uit te breiden met dekking voor bijzondere sporten en werelddekking.

Het afsluiten van de Travel Risk Insurance gaat eenvoudig en snel. Je ontvangt op werkdagen de polis binnen 24 uur per e-mail (wil je hem eerder, bel even of stuur een bericht).

Of kies de Schengen Visitor-verzekering

De Schengen Visitor-verzekering is geschikt voor:

 • voor buitenlandse personen die op (familie) bezoek naar Nederland komen;
 • ook voor personen ouder dan 70 jaar;
 • als je op vakantie of doorreis naar Nederland komt;
 • als je werkbezoek van buitenlandse relaties krijgt en deze mensen wil verzekeren tegen ziektekosten;
 • voor iedereen die een medische reisverzekering nodig heeft voor een aanvraag van een Schengenvisum (Visum Kort Verblijf).

De kenmerken van de Schengen Visitor-verzekering zijn:

 • Dekking in geheel Europa (inclusief alle Schengenlanden).
 • Kostprijsdekking voor medische kosten tot maximaal € 500.000,-
 • Dekking voor repatriëring naar het land van herkomst.
 • Geen leeftijdsgrens, geen medische acceptatie.
 • Voldoet ook aan de verzekeringsplichteisen voor een Schengenvisum.
 • Vergoeding voor hulpmiddelen na een ongeval (nieuw).
 • Premie vanaf € 1,60 per persoon per dag.
 • Bij betaling met iDEAL (internetbankieren) ontvang je de polis binnen 1 uur via e-mail.
 • Is bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten.
 • Is ook af te sluiten als je al in Nederland bent.
 • Een aansprakelijkheidsverzekering voor in Nederland is mee te verzekeren.
 • Verzekerde periode maximaal 6 maanden aaneengesloten.

Belangrijk: Alle bestaande klachten en kwalen zijn uitgesloten van dekking.

Veel gestelde vragen en antwoorden over een Schengen verzekering voor Nederland

Waarom is een Schengen verzekering verplicht voor een visumaanvraag voor Nederland?

Bij de aanvraag of bij het ophalen van het Schengenvisum voor Nederland moet de visumaanvrager kunnen aantonen dat er een verzekering is afgesloten. De reden hiervoor is dat de Schengenlanden niet willen opdraaien voor eventuele kosten van een buitenlandse gast, zoals ziekenhuiskosten. Een verzekering is tevens een (financiële) bescherming voor een iemand die garant staat.

Waar moet een Schengen verzekering voor een visum aan voldoen?

De Schengen verzekering moet dekking bieden voor eventuele uitgaven op het gebied van repatriëring om medische redenen, dringende medische zorg en/of spoedbehandeling in het ziekenhuis. De af te sluiten verzekering moet voor het gehele Schengengebied geldig zijn, een minimale dekking hebben van € 30.000 en de gehele duur van het beoogde verblijf bestrijken. Het bewijs van de originele verzekeringspolis moet bij de indiening van de aanvraag of pas bij afgifte van het visum overlegd worden.

Kan ik in Nederland een Schengen verzekering afsluiten voor mijn familie, partner, vriendin in het buitenland?

Ja, dat is geen probleem. Jij bent dan verzekeringsnemer (betaald de premie) en de buitenlandse gast is de verzekerde.

Hoe betaal ik de premie voor een Schengen verzekering?

Op het aanvraagformulier machtig jij de verzekeraar voor automatische incasso. De premie wordt meestal vlak voor de ingangsdatum van de verzekering, van je betaalrekening afgeschreven.

Wat gebeurt er als de visumaanvraag wordt afgewezen, ben ik dan de premie kwijt?

Nee, wanneer een visumaanvraag wordt afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de volledige premie terug.

Kan ik de polis opsturen naar het buitenland zodat mijn vriend, vriendin, familie deze kan overleggen op de Nederlandse ambassade?

Je ontvangt de polis digitaal per e-mail (inclusief de voorwaarden). Je kan de polis dan e-mailen naar je buitenlandse gast.

Hoe lang duurt het voordat ik de polis van de Schengen verzekering ontvang?

In principe dezelfde dag of de volgende dag. Aanvragen die in het weekend worden ontvangen worden op maandag verwerkt.

Indien de datum wijzigt van de visumperiode, kan ik dan de verzekering laten aanpassen?

Voordat de polis is ingegaan kan de ingangsdatum en/of einddatum van de polis aangepast worden, geen enkel probleem.

Waarom is het verstandig om een Schengen verzekering in Nederland af te sluiten?

Indien er sprake is van een garantstelling (de buitenlandse gast logeert bij de garantsteller) dan is de reisverzekering ook ter financiële bescherming van die persoon. Met een Nederlandse Schengen verzekering val je onder het Nederlandse recht. Nederlandse verzekeraars staan onder streng toezicht en zijn meestal betrouwbaarder dan buitenlandse verzekeraars. Dat is in geval van hoge kosten wel een prettig idee.

Mijn vriendin is zwanger en komt naar Nederland. Vallen controles en een (ziekenhuis)bevalling ook onder de Schengen verzekering?

Nee, daar is de Schengenverzekering niet voor bedoeld. De kosten voor zwangerschap zijn voor eigen rekening.

Zijn bestaande kwalen en ziektes ook verzekerd met deze verzekering?

Kwalen en klachten die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. De Schengen verzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten in Nederland of andere Schengenlanden.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739