vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Schengenvisum: Kenia – Nederland en verplichte reisverzekering

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Medische reisverzekering Schengenvisum

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jou gast uit Kenia!

√ Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

√ Medische kosten gedekt tot € 30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

√ Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

√ VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

√ De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf € 3,- per dag

Voor de aanvraag van een Schengenvisum van Kenia naar Nederland heb je ook een verplichte medische reisverzekering nodig. Die kan je hier afsluiten voor je gasten uit Kenia voor slechts € 3,-  per persoon per dag.

Voor een visum voor Nederland ga je naar de Nederlandse ambassade in Nairobi. Je moet daarvoor eerst een afspraak maken. Je moet een visum altijd in persoon aanvragen. Het is niet mogelijk dat iemand anders namens jou een visum aanvraagt. Dit betekent dat je altijd zelf naar de Nederlandse vertegenwoordiging toe moet gaan, zelfs al ben je oud en/of slecht ter been.

Schengenvisum Kenia – Nederland

Schengenvisum: Kenia - Nederland
Schengenvisum: Kenia – Nederland

Een goede voorbereiding bij een visumaanvraag is van groot belang voor een positieve beschikking. Zorg dat jij je goed inleest, raadpleeg officiële websites voor (actuele) informatie. Verzamel alle benodigde stukken en gebruik de officiële checklist van het Ministerie van Buitenlandse zaken. Neem ook de tijd voor een visumaanvraag. Je mag al drie maanden voor de beoogde vertrek al een visumaanvraag indienen. Haastige spoed kan er voor zorgen dat je zaken vergeet of niet op tijd kan aanleveren.

Lever de bewijstukken aan in de juiste taal. Officiële buitenlandse documenten moeten zijn gelegaliseerd of geapostilleerd (het voor echt verklaren door een bevoegde autoriteit ) en vertaald naar het Nederlands, Engels, Frans of Duits.

Hoe lang duurt een visumaanvraag voor Nederland?

Je kan een aanvraag op z’n vroegst 3 maanden voor je reis vanuit Kenia naar Nederland indienen. En minimaal 15 werkdagen van tevoren. Meestal weet je binnen 15 kalenderdagen of je het visum krijgt. Soms is meer tijd nodig: de aanvraag kan dan 30 dagen duren. En in uitzonderlijke gevallen 60 dagen. Bijvoorbeeld als er extra documenten nodig zijn.

Nederlandse ambassade in Nairobi – Kenia

Contactgegevens

 • Ambassadeur: Frans Makken
 • Adres: Block B, Keystone Park, 95 Riverside Drive, Nairobi
 • Telefoon: +254 204288000 of +254727594727 of +254727594767 of +254734152763 of +254734086102 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
 • E-mail: nai@minbuza.nl
 • Openingstijden: Maandag tot en met donderdag: 8.00 – 12.30 en 13.30 – 15.30 uur. Vrijdag: 8.00 – 13.00 uur. Bekijk de dagen waarop de ambassade gesloten is.

Contactgegevens consulaire afdeling

 • Openingstijden: Maandag: 9.00 – 10.45 uur. Dinsdag tot en met donderdag 8.30 – 10.45 uur.
 • Voor alle consulaire diensten is een afspraak vereist. Maak een afspraak via ons online afsprakensysteem.
 • Ophalen paspoorten en/of ID kaarten (zonder afspraak): Maandag: 9.00 – 10.45 uur. Dinsdag tot en met donderdag: 8.30 – 10.45 uur. Maandag tot en met donderdag: 14.30 – 15.30 uur. Bekijk voordat je komt de dagen waarop de ambassade gesloten is.
 • Ophalen visa/checken status visa (zonder afspraak, met collection sheet) Maandag tot en met donderdag: 14.30 – 15.30 uur.

Let op, andere tijden voor het ophalen van paspoorten en visa tussen 10 juni en 14 november 2019:

 • Ophalen paspoort of ID-kaart (zonder afspraak): Maandag – donderdag tussen 12.30 en 13:30 uur.
 • Ophalen visa (zonder afspraak, met afhaalbrief): Maandag – donderdag tussen 12.30 – 13.30 uur.

Consulaire vragen?

Stel jouw vraag:

 • via telefoonnummer +254734152763. Let op: bel je vanuit Nederland? Bel dan met +31 247 247 247.
 • via WhatsApp. Stuur direct een WhatsApp-bericht. Of voeg het mobiele nummer +316 8238 7796 toe aan de contactlijst van jouw smartphone en stuur jouw bericht.
 • per mail via het contactformulier.

Wat heb je nodig voor een Schengenvisum aanvraag?

Kenianen die naar Nederland willen reizen moeten voor de visumaanvraag de volgende stappen nemen:

 • Je moet een Keniaas paspoort of ander reisdocument overleggen met ten minste 2 blanco pagina’s. Jouw reisdocument moet in de afgelopen 10 jaar zijn afgegeven. Het moet nog minimaal 3 maanden geldig zijn na de datum waarop je het Schengengebied wilt verlaten.
 • Je levert een volledig ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier in. Iedere persoon die op je reisdocument meereist moet een eigen formulier inleveren. Formulieren voor kinderen jonger dan 18 jaar moeten door een ouder of voogd zijn ondertekend.
 • Je levert een pasfoto volgens de Nederlandse eisen in.
 • Je laat jouw vingerafdrukken afnemen. Dit doe je wanneer je de aanvraag indient. Deze blijven 5 jaar geldig. Voor sommige aanvragers, zoals kinderen jonger dan 12 jaar, is dit niet nodig.
 • Je betaalt leges, dat zijn de kosten voor een visumaanvraag. Als je naar een externe dienstverlener gaat, zoals VFS Global betaalt je daarvoor ook een vergoeding.

Daarnaast zijn er documenten die nodig zijn voor een zorgvuldige beoordeling van je aanvraag, zoals een Bewijs van medische reisverzekering: De verzekering moet geldig zijn voor de gehele duur van het verblijf. Medische kosten moeten gedekt zijn voor minimaal € 30.000 en dekking bieden voor repatriëring om medische redenen, dringende medische zorg en spoedbehandeling in een ziekenhuis.

Wat kost een visumaanvraag voor Nederland?

Als een persoon uit Kenia een aanvraag voor een Schengenvisum indient, betaalt hij of zij leges (kosten). De prijzen van de visumproducten zijn:

 • € 60,- voor een volwassene
 • kinderen 6 tot 12 jaar € 35,-
 • kinderen 0 tot 6 jaar gratis

Medische reisverzekering Schengenvisum

Heb je een medische reisverzekering nodig voor een Schengenvisum, dan is de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance een uitstekende keuze. Deze reisverzekering is speciaal bedoeld voor Keniase gasten (vrienden, familie of partner) die naar Nederland komen.

Let op: Deze verzekering moet worden afgesloten voordat men vertrekt uit Kenia en de reisverzekering kan alleen worden afgesloten voor personen jonger dan 70 jaar!

De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance is een uitstekende medische reisverzekering voor iedereen uit Kenia. De verzekering vergoedt de kosten van onder meer: huisarts, medicijnen, ambulance en ziekenhuiskosten in Nederland en andere Schengenlanden tot € 30.000,- Maar ook de kosten voor repatriëring. Dat is het terugbrengen van je buitenlandse gast naar Kenia bij ziekte of overlijden. Deze verzekering is alleen geschikt voor onverwachte (medische) situaties bij een verblijf in Nederland. Bestaande kwalen en gebreken vallen niet onder de dekking.

Voldoet aan voorwaarden voor Schengenvisum

De Travel Risk Insurance voldoet aan alle verzekeringseisen voor een Visum Kort Verblijf Nederland (ook wel toeristenvisum of Schengenvisum genoemd). Dit zijn de eisen:

 • Dekking voor spoedeisende medische hulp en repatriëring naar Kenia.
 • De dekking voor geneeskundige kosten moet minimaal € 30.000,– bedragen.
 • Geldig voor alle Schengen lidstaten.
 • Moet dekking bieden voor de gehele duur van het verblijf.

Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een medische reisverzekering afsluiten voor jouw gast uit Kenia. Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw gast is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis als digitaal bestand). De polis ontvang je snel. Vraag je vandaag een polis aan, dan ontvang je die dezelfde of de volgende dag.

Garantie: Wordt het visum afgewezen dan laten wij de verzekering vervallen en hoef je niet te betalen!

Premie medische reisverzekering

Je hebt al een uitgebreide medische reisverzekering voor personen uit Kenia voor slechts € 3,- per dag.

Travel Risk Insurance voor Kenianen

De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance is een uitstekende medische reisverzekering voor Keniase gasten. De verzekering voldoet ook aan de eisen voor de aanvraag van een Schengenvisum. De Travel Risk Insurance heeft een uitgebreide dekking voor:

 • SOS-kosten en repatriëring.
 • Medische Kosten: tot € 30.000,-
 • Wintersport (tegen premietoeslag).
 • Bijzondere sporten (tegen premietoeslag en alleen Europa).
 • Europadekking (voor personen binnen Europa, die naar Nederland toe komen en eventueel doorreizen binnen Europa).
 • Werelddekking (voor personen binnen en buiten Europa, die naar Nederland toe komen en eventueel doorreizen buiten Europa).
 • Annuleringsverzekering (alleen indien de reis is geboekt bij een Nederlandse touroperator).

Let op: De maximale reisduur van de Travel Risk Insurance is 90 dagen.

Een Travel Risk Insurance afsluiten kan hieronder.

Over Kenia

Kenia of Kenya heet officieel de Republiek Kenia of de Republiek Kenya en is een land in Oost-Afrika. Het grenst in het noorden aan Ethiopië, in het oosten aan Somalië, in het zuidoosten aan de Indische Oceaan, in het zuiden aan Tanzania, in het zuidwesten aan het Victoriameer, in het westen aan Oeganda en in het noordwesten aan Zuid-Soedan. In 2017 telde Kenia ongeveer 47 miljoen inwoners. Kenia is een meertalig land. De hoofdstad van Kenia is Nairobi. Het is ook de grootste stad van het land. 13,3% van de mensen woont in de stad. Andere grote steden zijn: Mombasa, Kisumu, Nakuru en Eldoret. De officiële talen zijn het Engels en het Swahili. De munteenheid is de Keniaanse shilling (KES)

Vragen?

Heb je vragen over de medische reisverzekering voor Kenianen? Stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of bel ons: Telefoon 055-5400408 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739