vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Schengenvisum: Van Suriname naar Nederland en een medische reisverzekering

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance

Medische reisverzekering Schengenvisum Nederland

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

Medische kosten gedekt tot €30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Komt er familie of vrienden uit Suriname over naar Nederland? Surinamers moeten eerst een Schengenvisum aanvragen bij de Nederlandse ambassade.

Met een Schengenvisum mogen Surinamers maximaal 90 dagen in Nederland verblijven. Een belangrijke voorwaarden voor het verkrijgen van een Schengenvisum, is het afsluiten van de juiste medische reisverzekering.

Wat heb je nodig voor een visumaanvraag?

Surinamers die naar Nederland willen reizen moeten voor de visumaanvraag de volgende stappen nemen:

Schengenvisum: Van Suriname naar Nederland
Schengenvisum: Van Suriname naar Nederland
 • Je moet een paspoort of ander reisdocument overleggen met ten minste 2 blanco pagina’s. Jouw reisdocument moet in de afgelopen 10 jaar zijn afgegeven. Het moet nog minimaal 3 maanden geldig zijn na de datum waarop je het Schengengebied wilt verlaten.
 • Je levert een volledig ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier in. Iedere persoon die op je reisdocument meereist moet een eigen formulier inleveren. Formulieren voor kinderen jonger dan 18 jaar moeten door een ouder of voogd zijn ondertekend.
 • Je levert een pasfoto volgens de Nederlandse eisen in.
 • Je laat jouw vingerafdrukken afnemen. Dit doe je wanneer je de aanvraag indient. Deze blijven 5 jaar geldig. Voor sommige aanvragers, zoals kinderen jonger dan 12 jaar, is dit niet nodig.
 • Je betaalt leges, dat zijn de kosten voor een visumaanvraag. Als je naar een externe dienstverlener gaat, zoals VFS Global betaalt je daarvoor ook een vergoeding.
 • Daarnaast zijn er documenten die nodig zijn voor een zorgvuldige beoordeling van je aanvraag.

De Nederlandse ambassade in Paramaribo maakt gebruikt van de diensten van VFS Global voor de inname van Schengenvisum aanvragen. De ambassade vertegenwoordigt alle Schengenlanden.

Wat kost een visumaanvraag voor Nederland?

Als jij een aanvraag indient bij een Nederlandse ambassade of een consulaat, betaal je leges (kosten). De prijzen van de visumproducten zijn:

 • € 80,- voor een volwassene
 • kinderen 6 tot 12 jaar € 40,-
 • kinderen 0 tot 6 jaar gratis

VFS Global zal ook kosten voor de verleende diensten in rekening brengen.

Hoe lang duurt een aanvraag?

Je kan een aanvraag op z’n vroegst 3 maanden voor je reis indienen. En minimaal 15 werkdagen van tevoren. Meestal weet je binnen 15 kalenderdagen of je het visum krijgt. Soms is meer tijd nodig: de aanvraag kan dan 30 dagen duren. En in uitzonderlijke gevallen 60 dagen. Bijvoorbeeld als er extra documenten nodig zijn.

Hoe maak ik in Suriname een afspraak voor een kort-verblijf visum?

De Nederlandse ambassade in Paramaribo maakt gebruik van de externe dienstverlener VFS Global voor het innemen van aanvragen voor een kort verblijf Schengenvisum. Voor een tijdige afspraak kan je online een afspraak maken via VFS Global in Suriname. Bekijk de website van VFS Global voor de documenten die je mee moet nemen voor je aanvraag. De Nederlandse ambassade in Paramaribo vertegenwoordigt alle Schengenlanden voor de kort verblijf Schengen visumaanvragen. Voor een afspraak bij de Nederlandse ambassade in Paramaribo: maak een afspraak via het online afsprakensysteem van de ambassade. Dit zijn de adresgegevens van VFS Global in Paramaribo:

 • VFS Visumaanvraag Centrum voor Nederland
 • Prins Hendrikstraat 14
 • Paramaribo

Visumaanvragen worden in eigen persoon en uitsluitend op afspraak ingediend. Aanvragen indienen (uitsluitend op afspraak): 08.00u – 14.00u (maandag tot en met vrijdag). Zaterdag (Uitsluitend Compleet Afspraken) 8.30u – 12.00u. Afhalen van paspoorten: 15.00u – 16.00u
(maandag tot en met vrijdag).

Medische reisverzekering Schengenvisum

Heb je een medische reisverzekering nodig voor een Schengenvisum, dan is de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance een uitstekende keuze. Deze reisverzekering is speciaal bedoeld voor buitenlandse gasten uit Suriname (vrienden, familie of partner) die naar Nederland komen.

Let op: Deze verzekering moet worden afgesloten voordat men vertrekt uit Suriname en de reisverzekering kan alleen worden afgesloten voor personen jonger dan 70 jaar! Is de persoon uit Suriname 70 jaar of ouder? Kijk dan hier: Medische reisverzekering Schengenvisum Surinamers 70jaar of ouder

De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance is een uitstekende medische reisverzekering voor iedereen uit Suriname. De verzekering vergoedt de kosten van onder meer: huisarts, medicijnen, ambulance en ziekenhuiskosten in Nederland en andere Schengenlanden tot € 30.000,- Maar ook de kosten voor repatriëring. Dat is het terugbrengen van je buitenlandse gast naar Suriname bij ziekte of overlijden. Deze verzekering is alleen geschikt voor onverwachte (medische) situaties bij een verblijf in Nederland. Bestaande kwalen en gebreken vallen niet onder de dekking.

Voldoet aan alle voorwaarden voor Schengenvisum

De Travel Risk Insurance voldoet aan alle verzekeringseisen voor een Visum Kort Verblijf Nederland (ook wel toeristenvisum of Schengenvisum genoemd). Dit zijn de eisen:

 • Dekking voor spoedeisende medische hulp en repatriëring naar Suriname.
 • De dekking voor geneeskundige kosten moet minimaal € 30.000,– bedragen.
 • Geldig voor alle Schengen lidstaten.
 • Moet dekking bieden voor de gehele duur van het verblijf.

Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een medische reisverzekering afsluiten voor jouw gast uit Suriname. Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw gast is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis als digitaal bestand). De polis ontvang je snel. Vraag je vandaag een polis aan, dan ontvang je die dezelfde of de volgende dag.

Garantie: Wordt het visum afgewezen dan laten wij de verzekering vervallen en hoef je niet te betalen!

Vragen?

Heb je vragen over de medische reisverzekering voor Surinamers? Stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of bel ons: Telefoon 055-5400408 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739