vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Schengenvisum verlengen? Denk aan de medische reisverzekering

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance

Medische reisverzekering Schengenvisum Nederland

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

Medische kosten gedekt tot €30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Om een Schengenvisum voor Nederland te verlengen moet de buitenlander aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet hij of zij kunnen aantonen dat hij voor de gewenste periode van verlenging verzekerd is tegen medische kosten en repatriëring.

Een dergelijke medische reisverzekering kan je hier snel en eenvoudig afsluiten. De polis heb je nodig om aan te tonen dat de buitenlander tegen ziektekosten verzekerd is.

Voorwaarden verlenging Schengenvisum

Schengenvisum verlengen? Denk aan de medische reisverzekering
Schengenvisum verlengen? Denk aan de medische reisverzekering

Een Schengenvisum voor verblijf in Nederland kan je niet zomaar verlengen. Degene die voor de visum verlenging in aanmerking wil komen moet aan de volgende eisen voldoen:

 • Het totale verblijf van de buitenlandse gast duurt niet langer dan 90 dagen.
 • Men moet het verzoek om verlenging motiveren en met documenten aantonen dat de persoon niet tijdig terug kan naar het land van herkomst.
 • hij/zij heeft voldoende geld om de hele periode van verblijf in Nederland in het levensonderhoud te voorzien of er is een garantsteller in Nederland.
 • De gast is voldoende verzekerd tegen ziektekosten dankzij een medische reisverzekering.
 • Het paspoort is minimaal 6 maanden geldig en niet ouder dan 10 jaar.
 • Er zijn geen aanwijzingen dat hij/zij met de visumverlenging andere redenen heeft dan kort/toeristisch verblijf. Er mag geen vestigingsgevaar zijn.

Maak een afspraak met de IND

Voor het verlengen van een Schengenvisum moet er telefonisch contact opgenomen worden met de IND op telefoonnummer 0900-1234561.

Medische reisverzekering

Een belangrijke voorwaarde voor toeristen, om een visum te kunnen verlengen is een reisverzekering. Bij de visumverlening moet de aanvrager kunnen aantonen dat er een medische reisverzekering is afgesloten. De geldigheid van deze reisverzekering dient gelijk te zijn aan de duur van het verblijf. Ook moet de reisverzekering geldig zijn in alle Schengenlanden. De reisverzekering moet dekking bieden voor repatriëringkosten en geneeskundige kosten. De dekking voor medische kosten moet minimaal € 30.000,- bedragen.

Schengen Visitor-verzekering

De Schengen Visitor-verzekering is een medische verzekering voor als je tijdelijk in Nederland bent. De verzekering is bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten. De eigenschappen van de Schengen Visitor-verzekering zijn:

 • dekking in geheel Europa;
 • kostprijsdekking tot maximaal € 500.000,-;
 • geen leeftijdsgrens;
 • voldoet aan alle verzekeringseisen voor een Schengenvisum;
 • premie vanaf € 1,90 per persoon per dag;
 • bij betaling met iDEAL (internetbankieren) ontvang je  de polis binnen 1 uur via e-mail;
 • is bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten;
 • is ook af te sluiten als je al in Nederland bent;
 • een aansprakelijkheidsverzekering voor in Nederland is mee te verzekeren.

Het is belangrijk om te weten dat op deze verzekering alle bestaande klachten en kwalen zijn uitgesloten. Dit geldt ook voor klachten en kwalen waarvan je niet weet dat je ze hebt.

Premieoverzicht Schengen Visitor-verzekering

De hoogte van de premie is voor deze medische reisverzekering voor het verlengen van je visum is afhankelijk van de leeftijd van de verzekerde.

Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

Sluit hier de verzekering voor visumverlenging af

Wil je een Schengenvisum verlengen en is je huidige medische reisverzekering afgelopen, dan kan je hier een nieuwe polis afsluiten. Deze heb je nodig voor een bezoek aan het IND. Zonder een medische reisverzekering komt jouw gast niet in aanmerking voor verlenging van het visum.

Let op!: Andere Schengenreisverzekeringen zoals de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance kunnen niet worden afgesloten indien de buitenlandse gast al in Nederland is.

Vragen?

Heb je andere vragen over een reisverzekering voor een visumverlenging? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739