vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Schiphol bestaat vandaag 100 jaar

Schiphol1-720x439

Luchthaven Schiphol werd 100 jaar geleden, op 19 september 1916, in gebruik genomen als een militair vliegveld. Op die dag landde het eerste vliegtuig op het land dat eerder het bezit was geweest van boer Knibbe uit de Haarlemmermeer. 

Na de Eerste Wereldoorlog verdween de militaire rol van Schiphol en ging het vliegveld zich richten op burgerluchtvaart. Schiphol groeide dankzij de KLM die in 1920 een lijndienst op Londen begon.

Royal Schiphol Group

De jarige kreeg vorige week een bijzonder cadeau: Schiphol mag zich voortaan ‘Koninklijk’ noemen. Koning Willem Alexander heeft dit prestigieuze predicaat aan de honderdjarige luchthaven toegekend. Schiphol Group mag zich daarmee in het vervolg Royal Schiphol Group noemen.

President-directeur Jos Nijhuis van Schiphol onthulde vorige week het nieuwe Schiphol-logo met daarin een gouden kroontje verwerkt en is trots op de Koninklijke titel. “Nederlandse pioniers maakten Schiphol groot. Pioniers met lef en visie die geloofden in vernieuwing en vooruitgang. En de komende honderd jaar gaan we daar mee door, mét Koninklijke allure.”

KLM

Schiphol kan ook vandaag de dag niet zonder goede band met zijn belangrijkste klant. KLM is samen met de luchtvaartmaatschappijen waarmee KLM een alliantie vormt, goed voor 70% van de vluchten op de luchthaven.

Onze nationale luchthaven verwacht dit jaar een recordaantal van 63 miljoen passagiers te verwelkomen. Schiphol houdt op de lange termijn rekening met een verdere groei naar 80 miljoen reizigers, en zal daarvoor flink investeren in de infrastructuur. Daar ligt ook een rol voor de Nederlandse overheid. Het station en het spoor onder de luchthaven heeft meer capaciteit nodig en Schiphol wil graag aangesloten worden op het metronetwerk van Amsterdam.

Samen met Heathrow in Londen, Charles de Gaulle in Parijs, Frankfurt en Istanbul Atatürk behoort Schiphol tot de top vijf van luchthavens in Europa en daar mogen wij best trots op zijn.

Video: Amsterdam Airport Schiphol 1916 – 2016

Amsterdam en het Stadsarchief tonen de mooiste foto’s uit het archief van Schiphol en tonen een fraaie digitale animatie: Schiphol 1916-2016. Op het modderige veld in de Haarlemmermeerpolder landden in 1916 de eerste militaire vliegtuigen, vier jaar later werden de eerste passagiers verwelkomd.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739