vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Veroorzakers ski-ongelukken kunnen forse schadeclaims verwachten

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Wanneer je betrokken raakt bij een ongeval op de piste kan dat verstrekkende gevolgen hebben. Steeds vaker worden wintersporters geconfronteerd met flinke schadeclaims van de tegenpartij na een skiongeluk.

Een voorbeeld hiervan is een recent ongeluk op de piste veroorzaakt door een 71-jarige Duitse skiër. Het slachtoffer spande een rechtszaak aan tegen de Duitse man en eiste € 162.000 voor geleden materiële en immateriële schade. Het indienen van schadeclaims na skiongelukken neemt flink toe. Deskundigen verwachten dat het aantal processen en aanklachten de komende jaren verder zal stijgen.

Reisverzekering dekt geen aansprakelijkheid

Een standaard kortlopende- of doorlopende reisverzekering biedt geen dekking voor aansprakelijkheid. Zelfs een extra wintersportdekking voorziet hier niet in. Wil je tijdens je vakantie of op wintersport geen problemen krijgen door een aansprakelijkheidsstelling en mogelijke schadeclaims? Dan moet je zorgen dat je een Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (AVP) hebt afgesloten. Mocht je die niet hebben, dan bestaat er soms de mogelijkheid om bij een skilift exploitant een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Bron: snowrepublic

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739