vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Skiën of snowboarden? Check je reisverzekering!

Skiën of snowboarden? Check je reisverzekering!
Skiën of snowboarden? Check je reisverzekering!

Het wintersportseizoen is weer aangebroken. Dat betekent uitzien naar wit besneeuwde bergen, sportief bezig zijn en feestvieren bij de après ski.

Wintersport? Controleer je reisverzekering

Een wintersportvakantie is super, maar het brengt wel extra risico’s met zich mee. Denk maar eens aan de jaarlijkse gipsvluchten waarbij gewonde wintersporters worden teruggebracht naar Nederland. Voor het extra risico die wintersport met zich meebrengt moet je ook extra premie betalen. Daarom moet je jouw (doorlopende) reisverzekering uitbreiden met de dekking voor wintersport. Daarnaast is het ook altijd verstandig om geneeskundig kosten mee te verzekeren.

Wintersportdekking reisverzekering

Een reisverzekering bestaat uit verschillende dekkingen. Je kunt zelf een keuze maken wat je wel en niet wilt meeverzekeren. Ga je op wintersport dan zijn twee dekkingen van belang:

  • Wintersportdekking
  • Medische kosten

Wintersportdekking

Als je bij je reisverzekering een wintersportdekking afsluit zijn jouw (gehuurde) ski’s, skiuitrusting, skipassen en de niet gevolgde skilessen meeverzekerd. Je krijgt dan gemaakte kosten terug als er iets gebeurt wat je reisverzekering dekt. Denk hierbij aan een ziekenhuisopname door een gebroken enkel, een ongeval tijdens de wintersport of diefstal van je skiuitrusting.

Medische kosten wintersport

Geneeskundige kosten in het buitenland worden niet altijd volledig vergoed door je basis zorgverzekering. Daarom is het verstandig om een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten. Je bent dan ook verzekerd als je na een val op de skipiste met een banaan naar beneden moet. Maar ook als je met een helikopter van een berghelling moet worden vervoerd. Dit soort bijzondere kosten zijn meestal alleen gedekt op je reisverzekering.

Daarnaast wordt je bij een wintersportblessure vaak naar een privékliniek gebracht. Deze klinieken rekenen een hoger tarief dan gebruikelijk in Nederland. Jouw basisverzekering vergoedt alleen de kosten voor spoedeisende hulp tot het maximaal in Nederland geldende tarief. Wanneer je achteraf niet met een forse nota wil worden geconfronteerd is het belangrijk dat je zowel de dekkingen ‘medische kosten’ als ‘wintersport’ meeverzekerd op je reisverzekering.

Gebeurt er toch iets tijdens je wintersportvakantie dan is een telefoontje naar de alarmcentrale voldoende om alles te regelen. Je komt dan achteraf niet voor vervelende financiële verrassingen te staan.


Sluit hier een kortlopende reisverzekering met wintersportdekking af

Ga je op wintersportvakantie en wil je een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten met Europadekking en wintersport? Dat kan hier voordelig en het is zo geregeld.

Bij ReisverzekeringBlog kun je zelf eenvoudig een kortlopende wintersport reisverzekering van Allianz Global Assistance vergelijken en daarna afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail, maak hier je keuze:

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.


Sluit hier een doorlopende reisverzekering met wintersportdekking af

Ga je vaker per jaar op vakantie, maar ga je ook wintersporten? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering met wintersportdekking af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Vragen?

Heb je een vraag over wintersport reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739