vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Alarmcentrale SOS International: Meer ongelukken tijdens wintersport

Nederlandse wintersporters krijgen tot nu toe meer ongelukken op de piste dan vorig seizoen. Alarmcentrale SOS International zegt dat er al zo’n 900 meldingen zijn binnengekomen. Dat is een stijging van 9 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Ook dit seizoen ziet de alarmcentrale de traditionele wintersportblessures terug in de top 5 van letsels:

  1. Verstuiking van de knie.
  2. Letsel aan romp/rug.
  3. Polsbreuken.
  4. Gebroken sleutelbenen.
  5. Schouders uit de kom.

Het merendeel van de meldingen van wintersportongevallen is afkomstig uit Oostenrijk, gevolgd door Frankrijk. Op derde plaats staat Zwitserland gevolgd door Italië en Duitsland.

Met de krokusvakantie voor de deur zal het aantal meldingen ongetwijfeld verder stijgen, zo verwacht SOS International.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739