vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering van Allianz toegelicht: Wat zijn S.O.S.-kosten?

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz kortlopende reisverzekering!

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Europadekking al vanaf €1,40 per dag, inclusief dekking reisbagage tot €4.000,-

S.O.S.-kosten zijn kosten die de reisverzekeraar vergoedt met toestemming van de alarmcentrale. Het betreft bijvoorbeeld extra reis- en/of verblijfkosten. Deze worden gedekt op een reisverzekering.

Enkele reisverzekeraars vergoeden zelfs de kosten van meereizende gezinsleden en/of één reisgenoot.

Wat zijn S.O.S.-kosten?
Wat zijn S.O.S.-kosten?

Er zijn een aantal gebeurtenissen, die bij verzekeraars meestal onder de S.O.S.-kosten vallen. Hieronder zetten we die gebeurtenissen uiteen. Wanneer de verzekerde in het buitenland ziek wordt, een ongeval krijgt of wordt vermist, vergoedt de reisverzekeraar de volgende kosten.

 • De extra kosten voor verblijf tijdens de dekkingsperiode van de verzekering.
 • Extra verblijfskosten na het einde van de voorgenomen verblijfsduur.
 • Noodzakelijke kosten van de terugreis naar de woon- of verblijfplaats in Nederland met een ambulance, taxi of openbaar vervoermiddel (voor zover deze kosten hoger uitvallen dan die van de oorspronkelijk voorgenomen terugreis).
 • Wanneer verzekerde in verband met zijn gezondheidssituatie niet per ambulance, taxi of openbaar vervoermiddel kan reizen, worden de kosten van de terugreis naar Nederland per ambulancevliegtuig vergoed.
 • De kosten van het vervoer van het buitenlands ziekenhuis naar het vliegveld en van het Nederlandse vliegveld naar het ziekenhuis (inclusief medische begeleiding) worden vergoed.
 • De kosten voor het opsporen en/of redden van verzekerde indien er sprake is van vermissing of volgens de bevoegde autoriteiten van een ongeval.

Overlijden in het buitenland

Het kan gebeuren dat je als verzekerde komt te overlijden in het buitenland. De nabestaanden kunnen dan gebruik maken van de S.O.S. verzekering*. De volgende kosten zijn dan gedekt:

 • De kosten om de noodzakelijke documenten in orde te maken.
 • Het vervoer van het stoffelijk overschot naar de laatste woonplaats in Nederland.
 • Het kan voorkomen dat de verzekerde in het buitenland begraven of gecremeerd wordt.
 • De kosten en het overkomen van de familie uit Nederland worden vergoed, mits de uitgaven niet hoger zijn dan de kosten van vervoer naar Nederland.

Ziekte of overlijden van familie in Nederland

Indien tijdens je vakantie familieleden van de 1e of 2e graad** plotseling in een levensbedreigende situatie terecht zijn gekomen of zelfs overlijden, wil je zo snel mogelijk naar huis. Hier zijn altijd kosten aan verbonden. Met een S.O.S.-dekking worden de volgende kosten vergoed.

 • De noodzakelijke terugreiskosten van de verzekerde, evenals aan zijn meereizende gezinsleden en één reisgenoot (mits deze gedekt zijn door de reisverzekering).
 • De kosten van terugkeer naar de reisbestemming.
 • Indien je reisgenoot komt te overlijden en je daardoor alleen moet reizen, vergoeden de meeste verzekeraars de kosten van familieleden vanuit Nederland alsmede de terugreis per openbaar vervoer en noodzakelijke verblijfkosten.

Schade aan eigendommen in Nederland

Je ligt bijvoorbeeld op het strand en krijgt een telefoontje vanuit Nederland dat je woning ernstige schade heeft opgelopen ten gevolge van een brand. Gelukkig worden dan de terugreiskosten naar Nederland vergoed door de reisverzekeraar. Niet alleen bij brandschade, aan je huis. Ook bij diefstal, explosie, storm, blikseminslag of overstroming, is een reden om terug te keren naar Nederland.

Schade aan het bedrijf

Bovenstaande gebeurtenissen kunnen ook voorkomen op je werk. Mocht je hierdoor vroegtijdig naar Nederland moeten terugkeren, dan zal dat vergoed worden.

Uitvallen van de bestuurder

Je gaat met de auto op vakantie en de bestuurder krijgt een ongeluk of wordt ernstig ziek. Hij of zij is de enige bestuurder van de auto en kan langdurig niet meer rijden. De reisverzekeraar vergoedt de reiskosten per trein vanaf de plaats van de gebeurtenis tot de woon- of verblijfplaats in Nederland en de noodzakelijke extra verblijfkosten.

Uitvallen van het motorrijtuig

Het kan voorkomen dat het voertuig waarmee je op vakantie wil gaan een week voor vertrek verloren gaat of defect raakt door een oorzaak van buitenaf of door een mechanisch of elektronisch gebrek. Uiteraard kan dit ook gebeuren tijdens de vakantie en daarom valt het onder de dekking.

Mocht het voertuig niet binnen twee werkdagen gerepareerd kunnen worden, dan vergoedt de reisverzekeraar het volgende:

 • De reiskosten per trein vanaf de plek van pech/ongeval naar de bestemming en de treinreis terug naar de woon- of verblijfplaats in Nederland.
 • De huurkosten van een soortgelijk vervangend motorrijtuig bij een officieel verhuurbedrijf.
 • De noodzakelijke extra verblijfkosten in de plaats waar het motorrijtuig gerepareerd wordt.
 • De kosten van vervoer van en naar het logiesverblijf, het officiële verhuurbedrijf en/of het bedrijf waar het motorrijtuig gerepareerd wordt.

Uitvallen van fiets of bromfiets

Er zijn vakantiegangers die per fiets of bromfiets vanuit Nederland op reis gaan. Deze voertuigen kunnen eveneens defect raken of verloren gaan. De reisverzekeraar vergoedt ook in dit geval de reiskosten per trein vanaf de plek van pech/ongeval naar de woon- of verblijfplaats van verzekerde in Nederland en de huur van een soortgelijk vervangend vervoermiddel. De extra verblijfkosten waar de fiets of bromfiets gerepareerd wordt en het vervoer van en naar het logiesverblijf worden tevens vergoed door de verzekeraar.

Uitvallen van het verblijf

Niet alleen het voertuig, maar ook het verblijf waar je naar toe gaat kan plotseling uitvallen. Dit kan onder andere gebeuren door storm, blikseminslag, overstroming of ander natuurgeweld. De reisverzekeraar vergoedt dan de kosten van het huren van vervangend verblijf. Hiervoor gelden de richtlijnen: zeven dagen voor aanvang van de dekkingsperiode en tijdens het verblijf.

Gedwongen oponthoud

Het komt bijvoorbeeld voor dat het luchtvaartpersoneel tijdens het hoogseizoen gaat staken. Een vervelende situatie en helemaal als je niet direct naar huis kunt. De reisverzekeraar vergoedt dan de noodzakelijke extra verblijfkosten en de extra kosten van vervoer om je zo snel mogelijk naar huis te krijgen.

Niet alleen stakingen van vervoerbedrijven of luchthavenpersoneel kunnen vertraging opleveren. Ook mist, natuurgeweld, lawine, insneeuwing of overstroming kunnen oorzaken zijn van vertraging.

Nog enkele toelichtingen

Van medische noodzaak is sprake als terugkeer per ambulancevliegtuig het leven van de verzekerde kan redden, de kans op invaliditeit vermindert en/of invaliditeit door dit transport voorkomen kan worden.

Verblijf je als verzekerde in het ziekenhuis en vergoed de reisverzekeraar de kosten van meereizende gezinsleden en/of reisgenoot? Noodzakelijke extra kosten van vervoer bij ziekenhuisbezoek worden dan vergoedt. Enkele verzekeraars vergoeden ook (als de verzekerde in levensgevaar is) de kosten van overkomst van familieleden uit Nederland, evenals de terugreis naar Nederland en de noodzakelijke verblijfkosten.

De dekkingen en voorwaarden die hierboven beschreven zijn verschillen per reisverzekeraar. Zet voor jezelf op een rij wat je belangrijk vindt. Vergelijk vervolgende de voorwaarden en dekking bij verschillende reisverzekeraars. Sluit daarna pas je reisverzekering af.

* Bij sommige reisverzekeraars is het mogelijk uitsluiten een reisverzekering met S.O.S. dekking af te sluiten. Dit is echter alleen mogelijk bij doorlopende verzekeringen.
** Familieleden 1e graad: partner, (schoon)ouders, (schoon)kinderen, evenals pleeg- en/of stiefouders en -kinderen.
Familieleden 2e graad: broers, zwagers, (schoon)zusters, pleeg- en/of stiefbroers en – zusters, grootouders en kleinkinderen.

Sluit een reisverzekering af!

Wil je ook verzekerd zijn voor SOS kosten, sluit dan nu een kortlopende reisverzekering af. Dat kan hier. Je bepaalt zelf hoe je verzekerd wilt zijn. Na het afsluiten ontvang je de polis direct per e-mail en je kan goed verzekerd op vakantie. Bereken nu de premie.

De getoonde premies zijn inclusief bagagedekking:

Vragen?

Heb je een vraag over kortlopende reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739