vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Spoedvisum voor Nederland ivm overlijden of terminale ziekte

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance

Medische reisverzekering Schengenvisum Nederland

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

Medische kosten gedekt tot €30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Spoedvisum voor nederland ivm overlijden of terminale ziekte

Wanneer een visumplichtige buitenlander zijn familie in Nederland wil bezoeken wegens overlijden of een terminale ziekte van een persoon die in Nederland verblijft, kan een spoedvisum worden aangevraagd. Een spoedvisum is meestal geen Schengenvisum en geeft alleen toegang tot Nederland.

Een spoedvisum kan alleen worden aangevraagd voor een 1e of 2e-graads familielid van de persoon in Nederland die terminaal ziek of overleden is:

  • Ouders, kinderen, broers en zussen.
  • Grootouders.
  • Zwagers/schoonzussen, schoonzoons/schoondochters en schoonvaders/schoonmoeders.
  • Stiefouders en stiefkinderen, stiefbroers/stiefzussen.

Een familielid in Nederland moet voor de aanvraag van het spoedvisum telefonisch contact opnemen met de IND. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) is het onderdeel van het ministerie van Veiligheid en Justitie dat zorg draagt voor de uitvoering van het vreemdelingenbeleid.

Daarna moet de buitenlander zelf naar een Nederlandse vertegenwoordiging (ambassade consulaat) om de visumaanvraag in te dienen.

De buitenlander die met spoed naar Nederland wil reizen moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • een geldig reisdocument (bijvoorbeeld paspoort);
  • geen gevaar zijn voor de openbare orde;
  • geen signalering hebben binnen het Schengengebied;
  • kunnen aantonen dat hij/zij weer terugkeert naar het land van herkomst;
  • de buitenlander of een derde persoon heeft voldoende middelen van bestaan (geld) voor de duur van zijn verblijf in Nederland.

Medische reisverzekering voor spoedbezoek aan Nederland

Wanneer iemand wegens omstandigheden voor een spoedbezoek naar Nederland komt, kan je ook een medische reisverzekering voor die persoon afsluiten. Deze verzekering dekt voor € 30.000 de spoedeisende medische kosten in Nederland maar ook kosten voor terugkeer naar land van herkomst om medische redenen (repatriëring). Meer hierover lees je hier: Medische-reisverzekering

Vragen?

Wil je meer informatie over een medische reisverzekering voor een visum of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739