vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Stakingen in Griekenland beëindigd

Nederlanders massaal op wintersport De stakingen in Griekenland zijn afgelopen zondag ten einde gekomen. Vrachtwagenchauffeurs hadden het werk neergelegd, waardoor toeristen in de problemen raakten. Maandag hebben de chauffeurs het werk weer opgepakt.

Brandstof en vers voedsel schaars

Vorige week begonnen de truckerchauffeurs met het staken tegen het vrijgeven van de transportmarkt. Brandstof en vers voedsel werden hierdoor schaars. Tankstations hadden geen brandstof meer voorradig, waardoor automobilisten strandden. De ANWB Alarmcentrale ontving telefoontjes van reizigers die in Griekenland gestrand waren, omdat zij zonder benzine zaten. Zo konden zij bijvoorbeeld niet op tijd de veerboot halen met hun auto.

Toerisme de dupe
Reisaanbieders en toeristische gebieden smeekten de regering van Griekenland om zo snel mogelijk maatregelen te nemen. Het toerisme wordt immers telkens de dupe van de stakingen in Griekenland. Vakantiegangers willen zekerheid als zij op vakantie gaan en door de situatie in Griekenland wordt er niet echt een positief beeld gevormd. Toeristen die een reis naar Griekenland zouden boeken, kiezen nu vaker voor een bestemming als Turkije omdat zij geen hinder willen ondervinden van eventuele stakingen.

Extra reis- en verblijfskosten
Een staking is een onverwachte gebeurtenis, waar je in eerste instantie geen rekening mee houdt tijdens het boeken van je vakantie. Wanneer je door een staking noodgedwongen langer op je vakantiebestemming moet verblijven, dan zijn hier uiteraard kosten aan verbonden. Reizigers die in het bezit zijn van een reisverzekering kunnen in dit soort situaties een beroep doen op hun reisverzekering. Wanneer je vanwege een onvoorziene gebeurtenis (bijvoorbeeld een staking op de luchthaven) langer dan gepland in het vakantieland moet verblijven, vergoedt de reisverzekeraar deze extra reis- en verblijfskosten. Hiervoor wordt doorgaans wel een maximum bedrag per persoon per dag gehanteerd. De hoogte van dit maximum bedrag verschilt per reisverzekeraar.

Alarmcentrale van de reisverzekeraar inschakelen
Mocht je de dupe worden van een staking in het vakantieland waar je verblijft, dan is het raadzaam om contact op te nemen met de alarmcentrale van je reisverzekeraar. De alarmcentrale is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor problemen in het buitenland. Door de jarenlange ervaring kunnen de hulpverleners de situatie redelijk inschatten en adviseren wat je het beste kunt doen.

Reis annuleren naar stakingsgebied
Als je een annuleringsverzekering hebt afgesloten kun je een geboekte reis niet zomaar annuleren, omdat je vreest dat er stakingen komen. Annuleren kan enkel onder de annuleringsvoorwaarden die de reisverzekeraar heeft opgesteld en dit betreffen doorgaans persoonlijke annuleringsredenen. Bijvoorbeeld het annuleren van een reis, omdat een familielid ernstig ziek is. Wel kennen enkele reisverzekeraars een aantal uitzonderingen. Bij de Europeesche kun je bijvoorbeeld door 1% toeslag te betalen, zelf een annuleringsreden toevoegen.

Advies bij stakingen
Ga je op vakantie naar een gebeid waar er stakingen verwacht worden, houd de berichtgeving dan goed in de gaten. Verder is het raadzaam om een goede reisverzekering en eventueel annuleringsverzekering af te sluiten.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739