vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Start wintersportseizoen op de Stubaigletsjer

Stubaigletsjer

Dankzij de Oostenrijkse Gletsjers kunnen de ski’s of snowboards nu al van zolder worden gehaald.

Op de Stubaigletsjer in Tirol zijn de eerste vijf skilifts geopend en is er ruim 10 km piste beschikbaar voor de allereerste afdaling van het seizoen. Juist vanwege de unieke ligging op ruim 3000 meter hoogte begint het wintersportseizoen hier vroeger dan elders. En op slechts 20 minuten van Innsbruck, ligt een vroeg wintersportweekend binnen handbereik. Wachten op de winter is hier dus niet nodig: de Stubaigletsjer is gegarandeerd van oktober tot juni met sneeuw bedekt.

Seizoensopening Oktoberfeststijl

De Stubaivallei, niet voor niets ‘het koninkrijk van de sneeuw genoemd’, biedt ruim 110 km aan pistes voor skiërs en snowboarders van alle niveaus. De eerste drie pistes zijn nu al open voor het publiek, maar de officiële opening van het seizoen zal in echte Beierse Oktoberfeststijl plaatsvinden op 13 en 14 oktober. Op een hoogte van 2900 meter verzamelen dan de eerste fanatieke skiërs en snowboarders zich om het glas te heffen op een nieuw sneeuwseizoen op de gletsjer.

Meer dan skiën

Hoewel de Stubaivallei onlosmakelijk verbonden is met skiën, biedt de Stubaigletsjer zoveel meer mogelijkheden voor wintersportplezier. Zo kunnen zowel beginnende, gevorderde of professionele snowboarders en freeskiërs vanaf 21 oktober terecht in het Moreboards Stubai Zoo Snowpark. Ronduit spectaculair is het 360 graden panoramaview vanaf het platform TOP OF TYROL, gelegen op 3210 meter op de top van de Grosser Isidor. Doordat het platform boven de gletscher hangt geeft dit een fantastisch uitzicht over de gehele vallei. Daarnaast heeft de Stubaivallei 60 km speciaal aangelegde routes om te sleeën zonder overlast van skiërs of snowboarders.

Paragliden voor avonturiers

Voor de echte avonturiers is paragliden over de met sneeuw bedekte bergen ook een aanrader. Een aansluitende wandeling door het winterse landschap met sneeuwschoenen is als tegenhanger een unieke en rustgevende ervaring. Sneeuwschoenen voorkomen wegzakken in de dikke laag sneeuw en maken het mogelijk om op onbedorven plekjes te komen die voor andere wandelaars onbereikbaar zijn. Kortom, genoeg te doen in dit wintersportgebied.

Bekijk voor een actueel beeld van de Stubaigletser de livecams via: www.stubai.at/nl/aktuelles/livecams

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739