vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Sterke stijging aantal meldingen van ongevallen en pech met campers

Ongevallen en pech met campers

Ongevallen en pech met campers

Steeds meer campers met pech of ongevallen melden zich bij de alarmcentrales. In de maanden juni en juli 2017 zijn het aantal meldingen ten opzichte van vorig jaar in diezelfde periode met 58% gestegen. Van 2015 op 2016 was dit een stijging van 31% aldus alarmcentrale VHD.

Waar in de maanden juni en juli van 2015 in totaal 115 pechvogels met een camper om hulp vroegen bij VHD waren dat er dit jaar in dezelfde maanden 238. Met een deel van de zomer en het najaar nog in het verschiet is het de verwachting dat er ook dit jaar weer sprake is van een flinke toenam van problemen met campers.

Airbnb

De camper kan zich verheugen in een steeds groter worden de populariteit. Uit cijfers van BOVAG blijkt dat 2017 een recordjaar is voor de verkoop van campers. In de maand mei was er een verkoopstijging te zien van maar liefst 59 procent. Deze toename draagt verder bij aan het toenemende aantal pech en ongevallen met campers.

Steeds meer vakantiegangers maken gebruik van camperverhuur-sites waar particulieren hun camper aanbieden voor de periode dat zij er zelf geen gebruik van maken, zoals Airbnb, Camptoo.nl en goboony.nl. Camperhuur is erg in trek, stonden campers vroeger voor een deel van het jaar stil, nu wordt een camper intensiever gebruikt met meer pech en schade tot gevolg.

Pech met camper gevolgen voor vakantie

Wanneer iemand pech of schade heeft met een camper valt niet alleen het vervoer weg. Ook het vakantieverblijf, de camper zelf, is dan geregeld niet meer te gebruiken. Hierdoor is de impact van pech of schade met een camper op het vakantie plezier groter dan wanneer er pech met een personenauto is.

Campers komen geregeld op plekken waar weinig voorzieningen zijn, bijvoorbeeld in de ongerepte natuur. Het organiseren van hulp kan dan het geduld danig op de proef stellen. Wanneer men pech krijgt in het noorden van Lapland kan het uren, zo niet een hele dag, duren voordat hulp ter plaatse is.

Hoe problemen met een camper te voorkomen?

Een intensiever gebruik van een camper vergt ook meer onderhoud. Zorg er daarom voor dat de camper voor elke reis goed nagekeken wordt. Het rijden in een camper vraagt ook meer stuurmanskunst van de bestuurder. Bij een echt grote camper kan het aan te bevelen zijn 1 of 2 rijlessen te nemen. Zorg hoe dan ook voor een goede verzekering die helpt in geval van pech en schade.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739