vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Strandvakantie in de winter bijna even populair als wintersport

In het winterseizoen van 2014 werden ruim 4,8 miljoen lange vakanties door Nederlanders in het buitenland doorgebracht. De wintersportvakantie was daarbij maar iets populairder dan de strandvakantie. Bijna 20 procent van de vakanties ging naar de sneeuw en 15 procent naar het strand. Dat meldt CBS.

Wintersportvakantie korter maar duurder per dag

In het winterseizoen van 2014 werden er ruim 880 duizend wintersportvakanties in het buitenland ondernomen, terwijl bijna 700 duizend vakanties op het strand werden doorgebracht. Overige vakanties betreffen onder meer stedentrips en (georganiseerde) rondreizen. De wintersportvakanties duurden gemiddeld negen dagen en kostten de vakantieganger 669 euro. Aan een gemiddelde strandvakantie werd bijna 200 euro meer uitgegeven, maar deze duurde wel ruim drie dagen langer. Gerekend per dag is op wintersport gaan met 82 euro net iets duurder dan een strandvakantie (79 euro).

Met de auto op wintersport, met het vliegtuig naar het strand

Acht op de tien wintersporters nemen de auto naar de plaats van bestemming. Een kleine 10 procent reist per touringcar en nog eens 6 procent zoekt de sneeuw op met het vliegtuig. Bij de strandvakantie is het vliegtuig het belangrijkste vervoermiddel: ruim negen op de tien vakantiegangers vliegt naar de zon.

Appartement of hotel

Op de plaats van bestemming aangekomen, verblijft ruim een derde van de wintersporters in een appartement en een iets kleiner aandeel in een hotel. Onder 45-plussers op wintersportvakantie is het hotel de populairste logiesvorm. Nederlanders die op strandvakantie gaan kiezen in meerderheid (60 procent) voor overnachting in een hotel. Nog eens 20 procent verblijft in een appartement.

Oostenrijk populairste wintersportland

De winterse strandvakantie wordt al jarenlang bij voorkeur in Spanje – inclusief de Canarische eilanden – gevierd. Dat land was ook in de winter van 2014 weer goed voor ruim 40 procent van alle vakanties naar de zon. Onder de wintersporters is Oostenrijk favoriet. Bij zes op de tien vakanties zoekt de wintersporter hier zijn of haar vertier. Dit is ruim drie keer zo veel als het aantal wintersportvakanties naar Frankrijk.

Vooral jongeren op snowboard

Bij ruim drie kwart van de wintersportvakanties is alpineskiën de belangrijkste activiteit. In 11 procent van de vakanties wordt er gesnowboard. Snowboarden is vooral onder jongeren tot 25 jaar populair, zij zijn goed voor twee derde van alle snowboardvakanties.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739