vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Surinaamse familie boos over weigering visum Nederland

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten Een Surinaamse familie is woedend op de Nederlandse ambassade, omdat die een visum voor Nederland heeft geweigerd na een sterfgeval.

Overlijden grootvader

Een Surinaamse vrouw zou naar Nederland vertrekken vanwege het overlijden van haar grootvader. Daarvoor had zij een spoedvisum aangevraagd bij de ambassade. Die heeft de aanvraag echter afgewezen, omdat de papieren niet in orde zouden zijn. Volgens de familie gaat het slechts om twee letters op de overlijdensverklaring, die verkeerd zijn genoteerd door de dienstdoende arts in het ziekenhuis in Zaandam.

Toen de vrouw in kwestie op de dag van vertrek haar visum wilde afhalen, kreeg zij te horen dat zij alsnog een paar stukken moest overleggen. Aan haar werd voorgehouden dat zij de volgende dag een overlijdensakte, garantieverklaring en rouwkaart aan de ambassade moest tonen. “Ik heb al mijn stukken overgelegd, zoals gevraagd, dan nog is me een visum geweigerd”, aldus de betrokkene.

Nederlandse ambassade

De familieleden vragen zich af waarom de ambassade ook een rouwkaart wil zien, terwijl alle stukken al waren overgelegd. Ook zit het de familie dwars dat ze 60 euro heeft moeten betalen voor een visum dat niet is toegewezen.

De Nederlandse ambassade om een reactie gevraagd, geeft aan dat zij per jaar circa 18.000 visa verleent. Jaarlijks ontvangt ze slechts ongeveer drie tot vier klachten over de afhandeling van de aanvragen. Bij sterfte en levensbedreigende ziektes van directe familieleden gaat de ambassade over tot een spoedprocedure, waarbij visumaanvragen sneller dan normaal worden behandeld.

Visum Nederland

Ook bij de visumaanvraag van deze Surinaamse familie is de spoedprocedure toegepast. Bij een sterfgeval is het vereist om een overlijdensakte van de gemeente te overleggen. Volgens de ambassade heeft de familie dat niet gedaan. Wel is er een verklaring van overlijden, ondertekend door een arts, getoond.

Daarop bleken de voorletters van de overledene niet overeen te komen met de voornamen van de overleden grootvader in het familieboekje. Omdat er tot op heden geen overlijdensakte is aangeleverd, heeft de ambassade het visum voor Nederland niet kunnen afgeven.

Bron: NoSpang.com

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739