vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Terroristische aanslag op passagiersvliegtuig verijdeld

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers De Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft op 2 mei een aanslag van al-Qaida op een passagiersvliegtuig kunnen voorkomen. Amerikaanse regeringswoordvoerders hebben dit bevestigd.

Al-Qaida wilde een jaar na de dood van Osama bin Laden een aanslag plegen op een Amerikaans vliegtuig. De terreurorganisatie had daarvoor een verbeterde versie van de onderbroekbom ontwikkeld.

Vlucht van Amsterdam naar Detroit

Al eerder is er met een onderbroekbom getracht een vliegtuig te laten neerstorten. Op Eerste Kerstdag 2009 probeerde een Nigeriaanse al-Qaida-terrorist dat op een vlucht van Amsterdam naar Detroit. De bom ontbrande slechts. De Nederlander Jasper Schuringa slaagde erin de terrorist te overmeesteren. De Nigeriaan werd later veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

Man uit Jemen

Volgens de Amerikaanse regering ging het nu om een man uit Jemen. Hij wilde de bom laten ontploffen aan boord van een vliegtuig dat naar de VS vloog. De bom was al klaar, maar de man had nog geen vlucht uitgekozen of vliegtickets gekocht. Nog voor hij zijn plan kon uitvoeren is hij gearresteerd. Het is niet bekend wat er met de verdachte is gebeurd.

Onderzoek

De Amerikaanse autoriteiten onderzoeken hoe de bom aan boord van een vliegtuig gesmokkeld had kunnen worden en hoe groot de schade van een ontploffing zou zijn geweest. Er was geen metaal voor de bom gebruikt, zodat die niet kon worden herkend door metaaldetectoren. Onduidelijk is nog of de onderbroek op een bodyscan te zien zou zijn.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739