vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Thailand biedt een reisverzekering voor buitenlandse toeristen

Toeristen die Thailand bezoeken kunnen nu ook kiezen voor Thaise reisverzekering als alternatief voor een reisverzekering uit het land van herkomst.

Met ingang van 25 juli 2014 kan deze kortlopende reisverzekering voor Thailand online worden afgesloten via het Thaise toeristenbureau. Onder de verzekering vallen onder andere ongevallendekking, annuleringsverzekering, verlies of beschadiging van bagage en/of persoonlijke bezittingen, extra verblijfskosten, enz.

De verzekering wordt gepromoot onder de naam ‘Thailand Travel Shield’ en is een initiatief van de Tourism Authority of Thailand (TAT) in samenwerking met vier gerenommeerde Thaise verzekeringsmaatschappijen; Muang Thai Insurance, Chao Phaya Insurance, Siam City Insurance en Krungthai Panich Insurance.

Bij het afsluiten van de polis kan men kiezen tussen twee dekkingsvarianten:

  • Een maximaal verzekerd bedrag tot 1.000.000 Baht voor een premiebedrag vanaf 650 Baht.
  • Een maximaal verzekerd bedrag tot 2.000.000 Baht voor een premiebedrag vanaf 1100 Baht.

De polis kent een verzekeringsduur van maximaal 60 dagen en is alleen af te sluiten voor buitenlandse toeristen tot en met 69 jaar.

Gratis advies en informatie

Verzekerden kunnen gratis reizigers-adviezen en informatie over Thailand krijgen, zoals inentingsadvies, het weer, wisselkoersen, telefonisch medisch advies, bijstand in geval van verlies van bagage en/of paspoort en meer. Polishouders kunnen daarvoor 24-uur per dag contact opnemen met de alarmcentrale van Allianz Global Assistance (de grootste hulpverlener ter wereld).

Natuurlijk kent de reisverzekering ook uitsluitingen zoals ongevallen onder invloed van alcohol, het beoefenen van gevaarlijke sporten, motorrijden, crimineel gedrag, etc. Het is daarom goed om altijd vooraf de polisvoorwaarden aandachtig door te lezen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739