vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Thalys volgend jaar dagelijks rechtstreeks van Amsterdam naar Parijs en Disneyland

Thalys volgend jaar dagelijks rechtstreeks van amsterdam naar parijs en disneyland

Amsterdam krijgt een rechtstreekse treinverbinding met Disneyland Parijs (Marne la Vallée) en luchthaven Charles de Gaulle bij Parijs. Vanaf april 2019 gaan de hogesnelheidstreinen van Thalys twee keer per dag rechtstreeks naar de stations bij het pretpark en de luchthaven. Vanaf de beide stations is het eenvoudig overstappen naar populaire bestemmingen in Oost- en Zuid-Frankrijk, zoals Lyon en Nice. 

Tot op heden moesten reizigers vanuit Nederland in Parijs op Gare du Nord overstappen naar andere stations in Parijs, zoals Gare de Lyon of Gare Montparnasse, voor een verdere aansluiting naar Zuid- en Oost Frankrijk. Dat is vanaf april 2019 verleden tijd. Dan rijdt de Thalys vanuit Amsterdam, via Schiphol, Rotterdam, Antwerpen, Brussel rechtstreeks naar Charles de Gaulle en Marne la Vallée. Daardoor kunnen reizigers uit Amsterdam bijvoorbeeld in zes uur, via Charles de Gaulle, naar Lyon. Dit betekent een reistijdwinst van ongeveer drie kwartier met, nog belangrijker voor de reiziger, een overstap op hetzelfde station.

De Thalys rijdt nu nog twee keer per dag vanuit Amsterdam naar Lille. Er is dus geen sprake van een verhoging van de frequentie, maar van een wijziging van de eindbestemming. De nieuwe bestemmingen doen volgens de berekeningen van Thalys, meer recht aan de wens van internationale reizigers vanuit Nederland. Alternatieve routes voor reizigers naar Lille blijven bestaan, maar dan via Brussel met andere vervoerders zoals TGV of Eurostar.

Londen per trein

Eerder werd al bekend dat vanaf 4 april dit jaar de Eurostar trein gaat rijden tussen Amsterdam en Londen. Nederlanders kunnen nu zonder gebruik te maken van vliegtuig, auto of boot, naar het hart van Londen reizen. Treinreizigers van Amsterdam naar Londen moeten nu nog wel in Brussel uitstappen voor een paspoortcontrole. Deze controle zal op termijn verdwijnen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739