vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Ticket annuleringsverzekering slechts € 24,95 – Sluit hier af!

Attentie: De Ticket Annuleringsverzekering is niet meer beschikbaar!

De ticket annuleringsverzekering verdwijnt per 1 januari 2024 uit het productassortiment van Allianz, je kunt in plaats hiervan de reguliere kortlopende annuleringsverzekering afsluiten.


De laatste jaren is een sterke toename van afzonderlijke boekingen van losse tickets te constateren. Heb je een los ticket geboekt in plaats van een complete pakketreis? Dan kan je het beste een ticket annuleringsverzekering afsluiten. Een gewone annuleringsverzekering geldt namelijk alleen voor pakketreizen.

De ticket annuleringsverzekering is dus speciaal voor reizigers die alleen voor vervoer per vliegtuig, bus, trein of ferry kiezen.

Een ticket annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten die in rekening worden gebracht als je onverwacht noodgedwongen toch jouw reis moet annuleren. Indien je ook verzekerd wilt zijn tegen het risico van faillissement van de luchtvaartmaatschappij dan kan je voor een klein bedrag meteen een vliegticket garantieverzekering afsluiten.

Reisverzekeraar Allianz Global Assistance biedt als enige de ticket annuleringsverzekering los aan. Zij hanteren twee vast prijzen namelijk € 24,95 voor Europadekking en € 39,95 voor werelddekking. Deze prijzen zijn per persoon en inclusief 7,5% assurantiebelasting en inclusief € 2,50 poliskosten. De verzekering dekt de volledige ticketsom, met een maximum van € 2.000,- per verzekerde.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739