vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Tienduizenden gedupeerde vliegtuigpassagiers door staking luchthavens Berlijn

Tienduizenden gedupeerde vliegtuigpassagiers door staking luchthavens berlijn

Door een staking van het grondpersoneel op twee luchthavens in Berlijn zijn vandaag duizenden passagiers gedupeerd. Vrijdag moesten al zo’n zevenhonderd vluchten worden geannuleerd door de werkonderbreking. Het Europese vliegverkeer werd toen extra gehinderd doordat er in Parijs ook een staking werd gehouden door luchtverkeersleiders

Voorlopig wordt de situatie niet beter, de staking duurt nog tot dinsdag 05.00 uur. De werkonderbrekingen op de vliegvelden Tegel en Schönefeld treffen vooral vluchten van Lufthansa, Air Berlin, Easyjet en Ryanair. Vliegen van en naar Berlijn is vandaag vrijwel onmogelijk, vanaf Schiphol zijn alle vluchten van naar Berlijn geannuleerd.

Een deel van de luchtreizigers wordt met bussen naar andere Duitse luchthavens vervoerd om van daaruit te vliegen of men kiest voor de trein.

Het Berlijnse grondpersoneel wil meer loonsverhoging dan door de werkgevers wordt geboden. De eis is een euro extra per uur, van 11 naar 12 euro. De stakingsbereidheid is groot; een week geleden stemde bijna 99 procent van de vakbondsleden voor een staking.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739