vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Tip: Goedkoper op vakantie in het hoogseizoen

schoolvakantie-hoogseizoen

Wie gebonden is aan het hoogseizoen, zoals gezinnen met schoolgaande kinderen, betalen vaak de hoofdprijs voor een vakantie. Toch kan je met een beetje zoeken flink geld besparen. In het hoogseizoen is exact dezelfde reis in de ene schoolvakantieweek bijna de helft goedkoper dan in de andere. De website WaarSchijntDeZonWel.nl onderzocht voor vijf populaire bestemmingen de prijsverschillen in de acht weken van de zomervakantie.

Voor het prijsonderzoek men de prijsontwikkeling gedurende het hele hoogseizoen van vijf populaire bestemmingen: Curaçao, Torremolinos in Spanje, Chersonissos in Griekenland, Side in Turkije en Sunny Beach in Bulgarije. Daaruit blijkt dat je in de derde week van de zomervakantie 717 euro betaalt voor een 7-daagse vakantie naar Chersonissos, terwijl er voor exact dezelfde reis in week 8 slechts 400 euro afgerekend hoeft te worden. Dat is een prijsverschil van 317 euro.

Duurste en goedkoopste weken in het hoogseizoen

Week 3, 4 en 5 van de schoolvakantie zijn over het algemeen de duurste weken. Afhankelijk van bestemming zijn week 1 en 8 stukken voordeliger, maar ook in week 2 of 6 en 7 liggen de prijzen soms al veel lager. Daardoor kost een vliegvakantie naar Curaçao met verblijf in een hotel in de tweede week 1287 euro, terwijl deze in week 8 nog maar 817 euro kost. Dat scheelt bijna 500 euro! Zelfs in week 7 hoeft voor deze reis al bijna 250 euro per persoon minder neergeteld te worden.

Omdat het prijsverloop is bekeken over meerdere touroperators, betreft het gemiddelde prijsverschillen die in grote lijnen bij alle reisorganisaties terug komen. De prijsbewuste zonvakantiezoeker kan door een goede planning dus zomaar honderden euro’s besparen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739