vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Tips voor de juiste reisverzekering voor je zomervakantie!

Tips voor de juiste reisverzekering voor je zomervakantie!

De zomervakantie lonkt. Misschien heb je nog geen bestemming gekozen, of wellicht ben je al bezig met de voorbereiding van je vakantie. Wat je plannen ook zijn, een goede reisverzekering mag niet ontbreken. Het afsluiten van de juiste reisverzekering kan lastig zijn, want je hebt veel keuze mogelijkheden. Welke dekkingen heb je nu echt nodig? Geen nood, wij geven je aantal nuttige tips.

Een reisverzekering? Waarom eigenlijk, ik ben toch verzekerd?

Het afsluiten van een reisverzekering voor je vakantie zorgt voor hulp bij noodsituaties in het buitenland. Met een reisverzekering verzeker je situaties die door geen enkele andere verzekering gedekt zijn, zoals repatriëring (terugkeer naar Nederland bij ziekte of overlijden) of als je gered moet worden. De dekking SOS hulpverlening van je reisverzekering verzekert onverwachte kosten die je op reis moet maken. Bijvoorbeeld omdat je noodgedwongen langer moet blijven vanwege een staking of natuurramp. Deze kosten zijn vaak fors en niet iedereen kan deze zelf betalen.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

De keuze voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering is meestal eenvoudig te maken. Ga je met jouw gezin en kinderen meer dan twee weken per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering vaak goedkoper. Voor een stel ligt het omslagpunt meestal op drie vakantieweken per jaar. Voordeel van een doorlopende reisverzekering is dat je het hele jaar geen omkijken meer heeft naar je verzekering. Ook betaalt je slechts een keer per jaar poliskosten.

Bagagedekking als je waardevolle spullen meeneemt

Met de dekking Bagage worden de kosten vergoed voor het kwijtraken of de beschadiging van bagage. Het is verstandig om een bagagedekking af te sluiten als je met veel waardevolle spullen reist zoals een smartphone, iPad, laptop of camera.

Medische kosten: meeverzekeren is ons advies!

Het afsluiten van een dekking Medische kosten op de reisverzekering is verstandig. Jouw zorgverzekering vergoedt medische zorg in het buitenland, maar dit doen zij op basis van het tarief dat in Nederland geldt voor een behandeling. In veel landen is dit lang niet genoeg om de medische kosten te betalen. En dan kan je met een hoge financiële tegenvaller blijven zitten. Daarnaast is het goed om te weten dat een reisverzekering van Allianz Global Assistance ook het verplichte eigen risico van jouw zorgverzekering vergoed.

Keuze: Werelddekking of Europadekking

De keuze lijkt simpel. Toch is het goed om te controleren welke dekking je nodig hebt. Het dekkingsgebied kan namelijk per verzekering verschillen. Voor de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance kan je kiezen uit Europa of werelddekking. Het is goed om te weten dat bij deze verzekering bijvoorbeeld de Canarische Eilanden en de landen rond de Middellandse Zee ook tot Europadekking gerekend worden. Bij de kortlopende reisverzekering is dat anders, lees de voorwaarden.

Annuleringsverzekering voor als je een dure reis gaat maken

Een annuleringsverzekering afsluiten is natuurlijk geen verplichting. Bij een goedkope vakantie kan je overwegen het risico zelf te dragen. Wilt je zeker weten dat de boekingskosten van jouw vakantie vergoedt worden als je door bijvoorbeeld een medische ingreep of verliezen van een baan niet meer op reis kunt? Dan is een annuleringsverzekering aan te raden.

Vragen?

Heb je een vraag over welke reisverzekering voor jou het meest geschikt is of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400409 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739