vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Toeristen laten Parijs links liggen na aanslagen

Toeristen laten parijs links liggen na aanslagen

Door de terroristische aanslagen heeft Parijs te maken met een scherpe daling van het aantal toeristen. Het eerste helft van dit jaar ontving Parijs en omstreken een miljoen minder buitenlandse bezoekers dan vorig jaar, zo laat het regionale toerismebureau (CRT) weten. 

Vooral Japanners, Italianen en Russen blijven weg. Het aantal Japanners dat een hotelkamer in Parijs reserveerde liep met bijna de helft terug. De schade voor de toerismesector beloopt volgens het CRT een slordige 750 miljoen euro.

Zeker 16.000 Nederlandse toeristen besloten ook niet naar de Franse hoofdstad te gaan, wat een strop van 6,5 miljoen euro opleverde, berekende het toerismebureau.

Het binnenlands toerisme blijft wel op peil, er is nauwelijks een daling van Franse toeristen die de lichtstad bezoeken. Parijs blijft ondanks de daling toch nog een van de belangrijkste toeristische hotspots ter wereld.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739