vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Top 10 meest geclaimd op een reisverzekering

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag De zomer van 2011 is voorbij. Reisverzekeraar de Europeesche kijkt terug en komt met een top 10 van meest geclaimde bagage op een reisverzekering.

  1. Smartphone / Mobiele telefoon (10%)
  2. Fotocamera (14%)
  3. Koffer / tas (10%)
  4. Bril (9%)
  5. Kleding (7%)
  6. Portemonnee met inhoud (7%)
  7. Zonnebril (6%)
  8. Sieraden / horloge (6%)
  9. Reisdocumenten / rijbewijs (5%)
  10. MP3 speler / iPod (4%)

Telefoon meest geclaimed

Niemand kan meer zonder, dus de eerste positie van de telefoon is niet verrassend. We willen overal kunnen internetten, e-mailen en pingen. Veel Nederlanders nemen een smartphone mee op vakantie. Omdat hij bovendien intensief gebruikt wordt, is de kans op beschadiging ook veel groter. Een op de 8 Nederlanders is in het bezit van een tablet of iPad. Meer dan de helft (56%) van deze groep neemt de tablet ook mee op vakantie en 47% gebruikt de tablet zelfs dagelijks. Toch komt deze niet voor in de top 10. Blijkbaar is men extra voorzichtig met dit apparaat.

Bril vaker geclaimd dan zonnebril

De bril komt elk jaar voor in de top 10. Dit jaar werden meer ‘gewone’ brillen geclaimd dan zonnebrillen. Uit onderzoek van de Europeesche blijkt dat 3 van de 5 Nederlanders een bril of contactlenzen draagt. Van hen neemt een meerderheid (64%) reservelenzen of een reservebril mee op vakantie. Het risico dat er iets met een bril of lenzen gebeurt op vakantie, is vaak groter dan thuis.

Reisdocumenten kwijt

Verlies of beschadiging van reisdocumenten kan voor de nodige problemen zorgen. Dit jaar op nummer 9 in de top 10. Zevenentachtig procent van de Nederlanders vindt dit item het meest vervelend om te verliezen op vakantie, gevolgd door portemonnee, telefoon en rijbewijs. Om te voorkomen dat men bij verlies of diefstal veel vakantietijd verliest op het politiebureau en de ambassade, is het advies van de Europeesche om kopieën te maken van belangrijke reisdocumenten. Mail deze vervolgens naar je eigen e-mailadres. Dan heb je de belangrijkste gegevens altijd bij de hand.

Voorkom diefstal tijdens vakantie

Maar liefst 61% van de Nederlanders neemt tijdens de vakantie kostbare zaken mee. Bijna twee op de vijf (37%) doen kostbaarheden (paspoort, creditcards, sieraden, etc.) in een kluis. 70% van de Nederlanders geven aan meer bewust te zijn van zakkenrollers tijdens een vakantie in het buitenland. De koffer wordt door 65% van de Nederlanders beveiligd, door middel van een slot (35%), band (27%), of sealen (3%).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739