vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Top 5 kerstvakantiebestemmingen van Nederlanders

Veel Nederlanders besluiten om niet thuis bij de kerstboom te blijven, maar om de sneeuw of de zon op te zoeken in het buitenland. Wat zijn zo de voorkeuren van deze wintervakantiegangers. De top vijf van de meest populaire vakantiebestemmingen de komende kerstdagen blijkt heel divers, zo blijkt uit cijfers van reisorganisatie TUI.

De zon trekt de meeste liefhebbers, net als vorig jaar. Spanje blijft de publiekslieveling en dan vooral de zonzekere Canarische eilanden. Maar ook een kerst in de sneeuw blijft populair en de meeste Nederlanders kiezen dan toch voor Oostenrijk. De sneeuwcondities zijn er goed op dit moment en het ziet er naar uit dat er met de kerst uitstekende ski-mogelijkheden zijn.

De top vijf bestemmingen deze kerstvakantie:

  1. Canarische eilanden
  2. Oostenrijk
  3. Curaçao
  4. Kaapverdië
  5. Egypte

Wat verder vliegen om er zeker van te zijn dat de zon er fel schijnt boven het witte strand is ook geen probleem gezien de derde plaats die Curaçao bekleedt in deze top vijf. De Kaapverdische eilanden lopen in op de ‘zon-koplopers’. Het zijn vooral de all inclusive hotels en brede stranden van de eilanden Sal en Boa Vista die veel mensen trekken, maar combinaties met de meer cultuurrijke eilanden Sao Vicente en Santiago maken deze eilandengroep extra aantrekkelijk. Tot slot is Egypte weer bezig aan een opmars nu naast Hurghada ook Sharm el Sheikh weer volop meedoet. In totaal gaat ongeveer hetzelfde aantal reizigers naar de sneeuw, het aantal mensen dat naar de zon vliegt is wel gestegen.

Trends Kerstvakantie

Een witte kerst blijft trekken en niet alleen in de bekende wintersportlanden. Finland trekt steeds meer mensen die naast ski’s ook wel eens met een hondenslee of snowscooter over de sneeuw willen glijden. En het noorderlicht zien blijft toch ook wel op de verlanglijst van velen staan. De zonzekere bestemmingen in de winter zijn beperkter dan in de zomer. De Kaapverdische eilanden blijven aan een opmars bezig en er worden ook steeds meer eilanden aangeboden. Hoe minder zeker de zon, hoe prijsgunstiger de bestemming in de winter. Vakantiegangers hebben er echter een ruimer bedrag voor over om zonzekerheid te hebben.

Nu nog weg?

Wie nu nog wel wil met de kerst kan nog een plek onder de zon vinden op Gran Canaria,Tenerife of in Egypte in de badplaats Hurghada. Of wat verder vliegen maar wel tropischer? Dan kun je nog terecht op Dominicaanse Republiek. Voor een witte kerst zijn er hier en daar nog kamers in Oostenrijkse Gerlos.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739