vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Trend van budgetvliegen zet door in Europa

doorlopende-zakenreisverzek

Trend budget vliegen zet door in Europa

Voornamelijk budget vliegmaatschappijen (low-cost) zijn verantwoordelijk voor de capaciteitsgroei in de Europese luchtvaart. BCD Travel en Advito stellen dat vast.

Zakenreizigers

In de laatste update van de Industry Forecast wijst Advito op een trend die vanuit Noord-Amerika is overgewaaid. Luchtvaartmaatschappijen zoals Iberia en Lufthansa dragen hun korte vluchten over op hun lowcost-dochtermaatschappijen. Zakenreizigers die een korte vlucht boeken, krijgen dus vaker met lowcost carriers te maken.

Bijkomende kosten voor bagage

Een andere trend uit Amerika is de berekening van ‘ancillary fees’. Dit zijn bijkomende kosten zoals brandstoftoeslag en extra kosten voor bagage en creditcardgebruik.

In Nederland zorgde KLM onlangs voor opschudding. Sinds kort geldt een toeslag op ruimbagage voor Europese vluchten in economy class. Net als extra’s zoals een comfortstoel of een upgrade naar business class, is nu ook een koffer een betaalde optie. Deze maatregel geldt niet voor Flying Blue members, reizigers met een volledig flexibel ticket binnen Europa, en vluchten binnen Europa als onderdeel van een intercontinentale reis.

Reisverzekeringblog.nl tip: Ga je regelmatig op zakenreis naar het buitenland? Sluit dan een doorlopende zakenreisverzekering af. De doorlopende zakenreisverzekering is bedoeld voor ondernemers, zakenmensen, commissarissen, directeuren en staffunctionarissen die voor hun bedrijf regelmatig naar het buitenland reizen.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739