vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Naar Turkije? Denk aan je reisdocumenten en visum

Naar Turkije? Denk aan je reisdocumenten en visum
Naar Turkije? Denk aan je reisdocumenten en visum

Ga je deze zomer naar Turkije op vakantie? Denk er dan aan dat de per 1 januari 2015 de Turkse regelgeving voor de geldigheidsduur van reisdocumenten is aangepast. Nederlandse vakantiegangers die naar Turkije reizen moeten in bezit zijn van een paspoort of ID-kaart die bij aankomst in Turkije nog minimaal 60 dagen geldig is.

Ook moet je in het bezit zijn van een toeristenvisum die je het beste vooraf op internet kan aanvragen.

Online toeristenvisum aanvragen

Toeristen die naar Turkije reizen moeten daarvoor een visum aanschaffen. Dit visum is nog tot nader order verkrijgbaar bij binnenkomst in Turkije, maar het is aan te raden om het visum van te voren te kopen, om lange wachttijden te  voorkomen. Dit kan via de website van het Turkse Ministerie. Betaling is alleen mogelijk met creditcard. Het visum dient geprint meegenomen te worden. De kosten van het E-visum bedragen circa € 15,-.

Het online e-Visa is verkrijgbaar via de officiële website www.evisa.gov.tr. Het e-visum is zes maanden geldig, met een maximaal verblijf van 90 da­gen. Voor de betaling van het e-visum is een Mastercard of Visa credit/debit kaart nodig. Het aanvragen van een e-visum neemt ca. drie minuten in beslag. Het visum dient geprint meegenomen te worden

Nederlandse reizigers kunnen ook nog een regulier visum kopen bij binnenkomst in Turkije, maar deze optie gaat op termijn verdwijnen.

Reisverzekering voor Turkije

Hieronder kan je ook een uitstekende reisverzekering voor Turkije afsluiten. Je kunt gewoon voor Europadekking kiezen omdat Turkije voor je reisverzekering onder Europa valt. Wel adviseren wij je om ook voor de dekking medische kosten te kiezen omdat je als snel terechtkomt in een privé-kliniek waar de kosten vrij hoog zijn en je anders misschien onderverzekerd bent.

De Kortlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance heeft een uitstekende dekking voor S.O.S kosten, ongevallen, diefstal, verlies van bagage en medische kosten. Nu al vanaf € 1,40 per dag!

Wat kost een reisverzekering?

Een reisverzekering van Allianz Global Assistance heb je al v.a. € 1,40 per dag. Wat de reisverzekering uiteindelijk kost hangt van meerdere factoren af. Ga je een gevaarlijke sport beoefenen of kies je voor een avontuurlijke vakantie? Dan is het risico dat er iets gebeurt groter, dan wanneer je alleen op het strand gaat liggen.

In de voorwaarden kun je lezen wat er wel en niet gedekt wordt door Allianz Global Assistance. Daarnaast wordt er vermeld tot welke bedragen bepaalde bagage wordt gedekt. Het is verstandig om de voorwaarden mee te nemen op vakantie, zodat je weet hoe te handelen wanneer er een onvoorziene gebeurtenis optreedt.

Makkelijk en keuzevrijheid

Wat wil je verzekeren, en wat niet? Dat is persoonlijk. Natuurlijk houden we daar rekening mee. De uitstekende Kortlopende Reisverzekering is volledig aan te passen aan je wensen. Als je daarnaast ook de Kortlopende (Dubbel-Zeker) Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance afsluit, heb je nog een zorg minder. De beste kortlopende reis- en annuleringsverzekering kan je gemakkelijk zelf online samenstellen, je hebt de keuze uit:

  • Europa of werelddekking
  • Reisongevallen
  • Medische Kosten
  • Geld en reischeques
  • Automobilistenhulpverzekering
  • Wintersport/bijzondere (winter)sporten
  • Annuleringsverzekering

Kies eerst je dekkingsgebied. Europa: Alle Europese landen inclusief de Azoren, de Canarische eilanden, Madeira, en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Europadekking geldt ook voor zeereizen tussen de genoemde gebieden. Wereld: Alle overige landen.

Kinderen tot en met 4 jaar zijn gratis meeverzekerd

Kinderen die op de ingangsdatum van de Kortlopende Reisverzekering jonger zijn dan 5 jaar zijn gratis meeverzekerd. Zo zijn kinderen tot en met 4 jaar bij de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance voor dezelfde risico´s verzekerd als die van de medeverzekerde ouders/begeleiders.

Medische kosten volledig gedekt

Als je zonder reisverzekering op vakantie gaat, dan kun je onverwachts voor hoge kosten komen te staan. Medische kosten kunnen al snel hoog oplopen. Zeker in het buitenland. Je krijgt vaak andere zorg dan in Nederland en bovendien tegen een ander tarief. Meestal vergoedt je zorgverzekeraar, dat wat in Nederland gangbaar is. Het meerdere komt dan voor eigen rekening. Van de beste kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance mag je verwachten dat al jouw onvoorziene medische kosten vergoedt worden (mits meeverzekerd), waar je ook bent.

Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance is niet alleen ’s werelds beste reisverzekeraar maar ook de grootste. Met alarmcentrales in 29 landen wereldwijd. En een wereldwijd netwerk van 400.000 hulpverleners. Allianz Global Assistance weet daardoor precies of een ziekenhuis wel of niet voldoet aan onze westerse standaarden. Maar waar je je ook bevindt, als je belt word je in het Nederlands geholpen. Altijd, 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Vragen?

Heb je een vraag over de uitstekende reisverzekeringen van Allianz Global Assistance? Neem contact met ons op. Telefoon 055-5400408 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een email: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739