vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Turkije wil stakingen luchtvaartsector bij wet verbieden

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers Het Turkse parlement heeft woensdagavond een wet aangenomen die stakingen in de luchtvaartsector verbiedt.

Volgens de vakbond van luchtvaartpersoneel is de wet echter in strijd met het stakingsrecht en zal de Turkse president er daarom waarschijnlijk zijn veto over uitspreken.

Premier Reçep Tayyip Erdogan zei dat de wet is bedoeld om onderbrekingen in het vliegverkeer te voorkomen. Eerder deze week moest Turkish Airlines 223 vluchten annuleren wegens een staking en langzaamaanactie van het personeel op de luchthaven Atatürk bij Istanbul.

Turkish Airlines liet weten dat de staking van dinsdag de vliegmaatschappij twee miljoen euro heeft gekost. De luchtvaartmaatschappij liet weten naar aanleiding van de staking 305 werknemers te hebben ontslagen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739