vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Tweederde Nederlanders krijgt stress van boeken last minute reis

Tweederde nederlanders krijgt stress van boeken last minute reis Het merendeel van de Nederlanders ervaart stress bij het zoeken naar de ideale last minute vakantie. Zo’n 66% van de Nederlanders geeft aan hierbij enige mate van stress te ervaren. Dit is keuzestress, maar ook spanning als gevolg van irritaties tijdens het zoeken. Te hoge prijzen (39%) en te veel keuze (25%) zijn de meest genoemde redenen die deze stress veroorzaken.

De helft van de Nederlanders geeft verder aan dat een opgeruimd huis net zoveel rust geeft, als het moment waarop de last minute vakantie eindelijk geboekt is, zo blijkt uit onderzoek van D-reizen.

Jongeren versus ouderen

Ouderen ervaren aanzienlijk minder stress dan jongeren tijdens het boeken van hun vakantie. Waar 76% van de mensen onder de 50 stress ervaart bij het boeken van een vakantie, voelt maar 45% van de mensen boven de 50 enige mate van stress. Dit percentage is mede te verklaren door het feit dat ouderen het boeken van een vakantie, relatief makkelijker vinden dan jongeren. Op de vraag ‘Wat is makkelijker: het halen van je theorie-examen, het leren van de topografie van Nederland of het boeken van een vakantie?’ was de respons als volgt: Zo’n 68% van de ouderen vindt het boeken van een vakantie het makkelijkste, tegenover 46% van de jongeren.

Last minutes niet altijd meest voordelig

Ruim 64% van de Nederlanders boekt een last minute omdat ze denken dat dit goedkoper is, dan boeken op een ander tijdstip. Maar is dat ook echt zo? Last minutes zijn vaak scherp geprijsd, maar niet altijd gegarandeerd het meest voordelig. Omdat de prijzen in de reisbranche vaak schommelen, hoef je niet perse te wachten tot het last minute seizoen. De prijzen worden mede bepaald op basis van vraag en aanbod, dus de aanbiedingen die je vandaag ziet, kunnen morgen al weer een stuk minder voordelig zijn.

Beste tijdstip om last minute te boeken

Als we afgaan op de onderzoeksresultaten lijkt 2 weken voor vertrek de meest ideale timing, omdat de meeste Nederlanders (34%) dit doen. Ook 1 week en 3 weken voor vertrek zijn populair, 20% en resp. 21% van de Nederlanders kiest hiervoor.

Meest populaire last minute bestemmingen

Spanje is met 23% van de stemmen de meest populaire last minute bestemming dit jaar, gevolgd door de Griekenland (19%) en de Canarische Eilanden (17%). Andere populaire last minute bestemmingen dit jaar zijn Frankrijk, Portugal, Italië, Turkije, Nederland en de Nederlandse Antillen.

Welke last minutes het meest populair?

De onderzoekers hebben respondenten gevraagd wat hun ultieme vakantie zou zijn, als de prijs geen rol speelt. Bekijk de top 3 hieronder:

  1. Als geld geen rol speelt bij de keuze voor de ultieme vakantie, zou 39% kiezen voor een relax-vakantie naar een zonnig land.
  2. Circa 22% zou dan het liefst naar een wereldstad gaan om te shoppen, uitgaan, borrelen en dineren.
  3. En 17% zou dan kiezen voor een reis naar Afrika om de big five te spotten.

Tips voor goedkope last minutes vakanties

Zoek eens alleen op prijs, zonder vooraf al een bestemming te kiezen. Vaak kun je dan verrast worden door onverwacht mooie vakantie-deals.
Pakketreizen inclusief vlucht en accommodatie zijn vaak erg voordelig, omdat deze vooraf groot zijn ingekocht. Omdat de aanbieder de vliegtuigstoelen en accommodatie toch al vooraf heeft ingekocht, willen ze er graag vanaf tegen een prijs die dicht bij bij de inkoopprijs ligt. Op het laatste moment wordt er dan nog wel eens gestunt met zeer voordelige tarieven.

Laat een medewerker van het reisbureau je vakantie uitzoeken, zij kennen tenslotte de weg… Dat scheelt je als consument erg veel tijd en dus ook stress.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739