vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Uitbraak van chikungunya op het Franse deel van Sint Maarten

chikungunya

Aedes aegypti-muggen

Bij tien patiënten op het Franse deel van het Caribische eiland Sint Maarten is begin december de ziekte chikungunya vastgesteld. Daarnaast zijn er nog 24 mensen die mogelijk besmet zijn maar bij wie de ziekte nog niet is bevestigd.

Dit is de eerste keer dat er een lokale besmetting met het chikangunyavirus is vastgesteld op het Amerikaanse continent.

Het chigunkunyavirus wordt overgedragen door steekmuggen van het geslacht Aedes. In het Caribisch gebied komen Aedes aegypti-muggen (gelekoortsmug) endemisch voor. De incubatietijd voor de ziekte bedraagt doorgaans 3-7 dagen (range 1-12 dagen) en 3-28% van de infecties verloopt zonder symptomen.

Ziekteverschijnselen

Typische ziekteverschijnselen van chikungunya zijn acute koorts en gewrichtspijn, vaak gepaard gaand met huiduitslag. Andere verschijnselen die kunnen optreden zijn lichtschuwheid, hoofdpijn, spierpijn en misselijkheid.

Chikungunya komt voor in grote delen van Afrika, landen rond de Indische Oceaan en Zuidoost-Azië.

De lokale Franse en Nederlandse gezondheidsautoriteiten inventariseren momenteel de uitbraak en passen muggenbestrijding toe. Daarnaast wordt de lokale bevolking en binnenkomende toeristen geadviseerd om muggenwerende maatregelen te nemen.

Bron: RIVM

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739