vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Unigarant reisverzekeringen: vragen en antwoorden over Japan

reisverzekering-aardbeving-japan

De aardbeving en de daaropvolgende tsunami in Japan heeft ook gevolgen voor reizigers. Heeft u een reis- en/of annuleringsverzekering bij Unigarant en daar vragen over? Lees hier de antwoorden van Unigarant. Update: 22-maart-2011

Annuleringsverzekering

Ik heb een accommodatie gereserveerd die er niet meer is. Wat moet ik nu doen en waar heb ik recht op?
U kunt de reis annuleren. De annuleringskosten hiervan vallen onder de dekking van uw annuleringsverzekering.

Ik heb een accommodatie gereserveerd die er niet meer is. Nu kan ik elders wel terecht voor dezelfde periode maar voor € 300,- duurder. Kan ik deze kosten verhalen op mijn annuleringsverzekering?
Als hiermee een volledige annulering voorkomen kan worden, zijn deze kosten verzekerd. U ontvangt een vergoeding tot maximaal de annuleringskosten van de reservering.

Ik heb een reis geboekt naar Japan, door alle gebeurtenissen wil ik deze reis annuleren. Kan ik deze kosten claimen op mijn annuleringsverzekering?
Sommige reisorganisaties hebben besloten hun klanten niet naar Japan te vervoeren en hen schadeloos te stellen. Komt u er met uw reisorganisatie niet uit, dan kunt u contact opnemen met Unigarant. Wij hebben besloten om hiervoor een coulanceregeling te treffen. U kunt de annuleringskosten in deze situatie dus claimen op uw annuleringsverzekering. Wij adviseren u om de informatie van het Calamiteitenfonds nauwlettend te volgen op www.calamiteitenfonds.nl.

Ik heb een rondreis geboekt waarbij één van de bestemmingen het getroffen gebied in Japan betreft. Mag ik de gehele reis annuleren?
Ja, dat is verzekerd. In dit deel van Japan is er dusdanige schade aan de gereserveerde accommodatie, dat deze niet meer voor verblijf geschikt is.

Clausule Samengestelde Reis

Ik heb een complete reis samengesteld, waarbij een deel van de reis door het getroffen gebied gaat. Kan ik de reis annuleren?
Ja, dat kan. Het volgende is verzekerd: de kosten van de annulering van het arrangement, als gevolg van het onvoorzien uitvallen van één van de onderdelen van de samengestelde reis. Dit kan alleen als de reis niet gemaakt kan worden omdat de verhuurder en/of reisorganisatie deze kosten niet vergoedt en er niet voor vervanging kan worden gezorgd.

Reisverzekering

Ik moet door de overstroming langer blijven dan gepland. Blijft mijn reisverzekering geldig?
Ja, uw reisverzekering blijft gedurende die periode van kracht.

Door de overstroming ben ik mijn spullen kwijtgeraakt/zijn mijn spullen beschadigd. Vergoedt mijn reisverzekering deze kosten?
De reisverzekering vergoedt deze schade tot de maximale dekking genoemd in de van toepassing zijnde voorwaarden. Er moet wel een dekking voor bagage gekozen zijn.

Ik heb door de overstroming extra kosten moeten maken. Kan ik deze kosten claimen op mijn reisverzekering?
Op basis van uw verzekering heeft u recht op vergoeding van extra verblijfskosten, extra kosten voor vervoer en telefoonkosten. De maximum vergoeding voor telefoonkosten voor gesprekken met derden bedraagt € 100,-. De vergoeding voor verblijfskosten is € 45,- per persoon per dag, met een maximum van € 450,- per reisgezelschap.

Ik kan niet meer in mijn huisje/appartement/hotel door de aardbeving/tsunami. Krijg ik via mijn reisverzekering een vergoeding voor een vervangend verblijf?
Als u al op vakantie was in het getroffen gebied, kunt u een vergoeding krijgen voor de kosten voor een vervangend verblijf. De maximale vergoeding is gelijk aan de vergoeding voor de extra verblijfskosten. Indien u nog op vakantie moest gaan, zijn deze kosten niet verzekerd.

Omboekgarantieverzekering

Ik heb een reis geboekt naar het getroffen gebied, maar wil deze reis graag omboeken naar een andere bestemming. Is dit mogelijk?
Ja, dat is mogelijk. Daarbij geldt wel dat de nieuwe bestemming niet binnen een straal van 100 kilometer ligt ten opzichte van de oorspronkelijke bestemming.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739