vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

‘Nieuw vaccin tegen dengue (knokkelkoorts) effectief volgens Thaise universiteit’

‘nieuw vaccin tegen dengue (knokkelkoorts) effectief volgens thaise universiteit’ Het nieuwe dengue vaccin Dengvaxia is, volgens een studie van de Mahidol universiteit in Bangkok, effectief. De kans op besmetting wordt met 65 procent verminderd, de kans op een ziekenhuisopname met 80 procent en op complicaties met 73 procent.

Dengue (of knokkelkoorts) is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door een virus. Het virus komt voor in (sub)tropische gebieden en wordt overgedragen door muggen. Dengue komt regelmatig voor bij reizigers die landen hebben bezocht waar de ziekte heerst. Volgens de WHO is dengue de snelst groeiende, door muggen overgebrachte ziekte, ter wereld. Er zijn zeker 400 miljoen infecties per jaar.

Het nieuw ontwikkelde vaccin tegen de ziekte werkt goed bij personen vanaf 9 jaar. Het biedt gedurende vijf tot zes jaar immuniteit, zo laat hoogleraar Arunee van de faculteit Tropische Ziektes aan de pers weten.

Het vaccin is uitgebreid getest op 30.000 personen in meerdere landen waaronder Mexico en tussen 2009 en 2011 in Thailand.

Het middel tegen dengue moet om de zes maanden worden toegediend en kost 9.000 baht (ongeveer € 240,- ). De onderzoekers van Mahidol universiteit verwachten dat de prijs zal zakken bij massaproductie.

Dengvaxia is ontwikkeld door het Franse Sanofi Pasteur, een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld. Aan het medicijn Dengvaxia is maar liefst 20 jaar gewerkt.

Bron: Bangkok Post

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739