vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Vaccinatieadvies mazelen bezoekers EK-voetbal

Vliegtuig ryanair in de problemen: drie gewonden

Polen en Oekraïne organiseren van 8 juni tot en met 1 juli het Europees Kampioenschap Voetbal. Momenteel is in het westen van de Oekraïne, op de grens met Polen, Slowakije en Hongarije, een mazelenepidemie gaande.

Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) en het RIVM adviseren bezoekers van het EK-voetbal, die niet tegen mazelen gevaccineerd zijn en in het verleden geen mazelen hebben doorgemaakt, zich te laten vaccineren. Ook andere reizigersvaccinaties worden aanbevolen.

Mazelen

De meeste Nederlanders zijn goed beschermd tegen mazelen. Sinds 1976 krijgen alle kinderen een vaccinatie tegen deze ziekte (BMR: bof, mazelen, rodehond) aangeboden via het Rijksvaccinatieprogramma. Vóór de invoering van deze vaccinatie kreeg bijna iedereen op jonge leeftijd mazelen. Daardoor werd een levenslange natuurlijke bescherming opgebouwd. Het advies geldt dus voor mensen die niet gevaccineerd zijn tegen mazelen en de ziekte in het verleden ook niet hebben gehad.

Vaccinaties

Daarnaast wordt reizigers naar de Oekraïne geadviseerd om zich te laten vaccineren tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht) en DTP (difterie, tetanus en polio). Afhankelijk van persoonlijke of reisomstandigheden kunnen eventueel nog andere vaccinaties nodig zijn.

Ook komt zowel in Polen als Oekraïne nog rabiës (hondsdolheid) voor. Vermijd daarom contact met honden en katten. Ga direct naar een arts als je toch door een hond of kat gebeten bent.

Voor persoonlijke vaccinatie- en gezondheidsadviezen kan je contact opnemen met je huisarts, GGD of reizigersvaccinatiebureau. Doe dit bij voorkeur 4-6 weken voor vertrek. De kosten van reizigersvaccinaties zijn voor eigen rekening. Informeer voor eventuele vergoeding bij je ziektekostenverzekeraar.

Meer informatie over vaccinaties en adressen van LCR-erkende vaccinatiebureaus kan je vinden op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) www.lcr.nl.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739