vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Op vakantie naar Griekenland? Vooraf een formulier invullen!

Op vakantie naar griekenland? vooraf een formulier invullen!

Morgen 1 juli opent Griekenland haar grenzen voor toeristen. Internationale vakantievluchten mogen vanaf morgen weer op alle regionale luchthavens landen. Sinds 15 juni waren vluchten alleen mogelijk naar Athene en Thessaloniki. 

Ook veerboten uit het buitenland weer welkom in Griekse havens. Zeven van de veertien grensovergangen met de buurlanden Albanie, Noord-Macedonie, Bulgarije en Turkije gaan open voor toeristen. Tot nu toe was alleen naar Bulgarije een grensovergang open.

Alle reizigers die naar Griekenland willen moeten moeten minstens 48 uur voor vertrek een speciale vragenlijst invullen. Dat kan digitaal via een website van de Griekse overheid. De vragen gaan onder meer over het reisschema en of ze vooraf in andere landen zijn geweest. Het ingevulde formulier moeten reizigers op de mobiele telefoon of geprint bij zich hebben en maakt onderdeel uit van de coronapreventie.

Toeristen die aankomen in Griekenland krijgen steekproefsgewijs een coronatest. Directe vluchten vanuit Verenigd Koninkrijk en Zweden zijn nog niet toegestaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739