vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Op vakantie? Denk aan het paspoort voor je kind

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten Er staan nog steeds 850.000 kinderen in het paspoort van hun ouders bijgeschreven. Vanaf 26 juni is dit niet meer geldig en moeten kinderen een eigen paspoort hebben.

Ben je te laat met aanvragen dan is de kans groot dat je pas na de zomervakantie het paspoort van je kind in huis hebt.

Als de ouders willen dat hun kind op tijd een nieuw paspoort of nieuwe identiteitskaart heeft, moeten ze die voor 1 mei aanvragen.

Brief over paspoort

Alle ouders die dit aangaat, krijgen een dezer dagen een brief van Spies. Het ministerie van Binnenlandse Zaken verwacht grote drukte rond de paspoorten en identiteitskaarten. Toen eind vorig jaar de prijzen werden verhoogd, liep de levertijd op van drie dagen naar zes weken. De minister roept ouder op om het paspoort voor hun kinderen voor 1 mei aan te vragen.


Kinderen die in september jonger zijn dan 14 en niet van plan zijn naar het buitenland te reizen, hebben voorlopig geen nieuwe kaart nodig. Spies roept deze groep op ook geen aanvraag in te dienen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739