vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Vakantiedokter app populair bij Nederlandse vakantiegangers

screen322x572 (1) De Vakantiedokter app voor smartphones blijkt erg populair bij vakantiegangers. Met deze vorige jaar geïntroduceerde app kunnen Nederlandse toeristen in het buitenland medische vragen stellen aan verpleegkundigen en artsen.

De app, die voor iPhone en Android is gemaakt, is inmiddels meer dan 50.000 keer gedownload en zeker met de vakantieperiode voor de deur weer volop in de belangstelling. Gemiddeld maken zo’n 75 vakantiegangers per dag gebruik van de app. De app geeft antwoorden op een aantal veelgestelde vragen zoals:

  • Hoe weet ik welke vaccinaties ik nodig heb voor mijn vakantiebestemming?
  • Mag ik al mijn medicijnen gewoon meenemen naar het buitenland?
  • Als ik ziek word op reis, en ik heb zorg nodig, wat moet ik dan doen?
  • Welke medische papieren moet ik niet vergeten op reis?
  • Welke zelfzorgmiddelen zijn handig om mee te nemen op vakantie?

Daarnaast kunnen gebruikers ook met hun eigen vragen terecht bij de Vakantiedokter. Een team van twintig verpleegkundigen en vijf huisartsen beantwoorden zeven dagen per week alle medische vragen. Het gaat daarbij meestel om eenvoudige zaken zoals huidirritaties, diarree, zonnesteek, kwallenbeten en oorpijn.

Vakantiegangers kunnen bij hun vragen ook foto’s meesturen. In eerste instantie komen de vragen bij de verpleegkundigen terecht, moeilijke gevallen spelen zij door naar de artsen. De vragen worden binnen een uur beantwoord.

De Vakantiedokterapp  is een initiatief van zorgverzekeraar Zilveren Kruis, maar iedereen mag de gratis app gebruiken. Dus ook als je niet verzekerd bent bij Zilveren Kruis.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739