vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Vakantiedrukte: KLM en Schiphol adviseren passagiers tijdig op de luchthaven te zijn

Vakantiedrukte: klm en schiphol adviseren passagiers tijdig op de luchthaven te zijn

Al sinds het Paasweekeinde is het extra druk op Schiphol, de zomervakantieperiode is ingegaan en dat zorgt voor een passagierspiek die tot na de herfstvakantie in oktober zal aanblijven. Op basis van de huidige prognoses zijn er aankomende maanden ruim honderd extreem drukke dagen met meer dan 200.000 reizigers per dag.

KLM roept daarom haar passagiers via verschillende communicatiekanalen op om niet 2 maar 3 uur voor vertrek aanwezig te zijn op Schiphol. Dit geldt voor zowel Europese als internationale vluchten van KLM. Dit in verband met de verwachtte drukte en lange wachtrijen op de luchthaven bij de veiligheidscontroles van Schiphol.

Schiphol zet tijdens de piekperiode extra personeelsleden in. Zo zijn bij topdrukte alle ‘securitylanes’ (daar waar jij en jouw handbagage gecontroleerd worden) open en zijn er in de vertrekhal meer medewerkers die jou kunnen helpen. Schiphol zet ook extra zuilen neer waar je eventueel zelf de paspoortcontrole kan doen.

De luchthaven adviseert reizigers om direct na het inchecken van de koffers door te gaan naar de veiligheids- en/of paspoortcontrole. Dan weet je zeker dat je op tijd door alle controles heen bent. Wat ook tijd kan besparen is van te voren zelf inchecken en zorgen dat je niet meer of andere vloeistoffen bij je hebt dan toegestaan. Maar het allerbelangrijkste advies blijft: Kom op tijd!

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739