vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Meer vakantiegangers vragen om medische hulp

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Dit jaar is het aantal verzoeken van vakantiegangers om medische hulp flink gestegen. Alarmcentrale SOS International ziet een duidelijke toename ten opzichte van vorig jaar. Vooral uit Turkije steeg het aantal meldingen fors. Gestrande automobilisten belden minder voor hulpverlening.

“We hebben sinds 1 juli al meer dan vijfhonderd extra meldingen van ziekte en ongevallen. Fors hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.”

Het gaat naast ongevallen op vakantie ook om mensen die terug moeten naar Nederland omdat er iets ernstigs aan de hand is in de familiesfeer. Een mogelijke verklaring voor de stijging zou kunnen zijn dat meer mensen door het slechte weer kiezen voor een lastminute vakantie.

De meeste telefoontjes die de Alarmcentrale binnen krijgt gaan om been- of hoofdletsel en komen uit Turkije. Ook vanuit Spanje, Frankrijk en Griekenland wordt regelmatig gebeld. Waarom het aantal meldingen vanuit Turkije zo sterk steeg weet de Alarmcentrale niet.

Mensen blijken ook lang niet altijd voldoende verzekerd op vakantie te gaan. “De ziektekostenverzekering dekt alleen de noodzakelijke kosten. Wanneer een behandeling duurder is, of wil je terug naar Nederland, moet dat van de reisverzekering komen.”, aldus Vermeulen.

 

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739