vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Ruim 60% is vakantiegevoel kwijt na één dag werken

Terug van vakantie is het weinigen gegeven het ‘vakantiegevoel’ langer dan een week vast te houden. Ruim 60% van de Nederlanders is het ontspannen gevoel al kwijt na één dag werken.

Dit blijkt uit de ING Vraag van Vandaag van afgelopen week onder 51.400 respondenten per dag.

Extra druk zowel voor en na de vakantie

Terwijl de vakantie zelf vaak in het teken staat van uitrusten en ontladen, kan het de week ervoor knap druk zijn op het werk, bijvoorbeeld omdat vakantiegangers taken of projecten willen afronden voordat ze weggaan. Zo’n twee op de drie werkenden (65%) hebben het de week voor vertrek extra druk, terwijl ruim een kwart (28%) het even druk heeft als normaal.

Slechts 7% van de werkenden geeft aan te kunnen afbouwen de week voordat zij op vakantie gaan. Vakantiegangers ervaren niet alleen extra drukte vóór hun vakantie, maar ook erna. De groep die het na terugkomst extra druk zegt te hebben is eveneens 65%. Een volle e-mail-box en opgestapeld werk kunnen hier natuurlijk een rol spelen.

Vakantiegevoel verdwijnt snel

De drukte die mensen ervaren wanneer ze weer aan het werk zijn na de vakantie, draagt natuurlijk niet bij aan het vasthouden van het zogenaamde ‘vakantiegevoel’. Bijna zes op de tien vakantiegangers slagen er dan ook niet in dit ontspannen gevoel langer dan een dag vast te houden. Het gevoel verdwijnt gemiddeld na 2 a 3 dagen – een halve week werken. Een minderheid lukt het langer in vakantiesferen te blijven. Bij 10% duurt de vakantieroes zelfs langer dan een week.

Uit onderzoek van de Universiteit van Nijmegen blijkt dat de vakantieduur geen invloed heeft op de houdbaarheid van het vakantiegevoel. Het vakantiegevoel verdwijnt net zo snel, of iemand nu 1 of 4 weken op vakantie is.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739