vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Aantal vakantieplannen Nederlanders voor zomer 2020 neemt af

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een vakantie in eigen land, blijkt uit nieuwe meting Vakantiemonitor van NBTC en Royal Schiphol Group.

NBTC en Royal Schiphol Group maken vandaag de resultaten van de derde meting van de Vakantiemonitor. Ten opzichte van de vorige meting neemt het aantal mensen met vakantieplannen verder af. Op dit moment geeft minder dan 60 procent van de ondervraagden aan op vakantie te gaan dit jaar.

Last-minute vakanties populair dit jaar

Resultaten uit de derde meting laten zien dat ongeveer de helft van de ondervraagden hun vakantie op het laatste moment heeft geboekt. Vakanties voor augustus zijn in 50 procent van de gevallen in de afgelopen twee maanden geboekt. Jos Vranken: “We merken nog steeds dat veel mensen terughoudend zijn in hun reisgedrag. Mensen wachten tot het laatste moment voordat ze een vakantie boeken. Opvallend is dat ongeveer 25 procent van de mensen met vakantieplannen de vakantie nog niet heeft geboekt. Van deze 25 procent is nog maar de helft zich aan het oriënteren op vakanties, de andere helft dus nog niet. Het is überhaupt de vraag of deze mensen nog op vakantie gaan dit jaar. Dit bevestigt opnieuw dat de toeristische sector nog in een diep dal zit en dit voorlopig ook zal blijven.”

Meer Nederlanders op vakantie in eigen land

Uit de resultaten van de Vakantiemonitor blijkt dat 44 procent van de Nederlanders met vakantieplannen de voorkeur geeft aan een vakantie in eigen land. Dit is 6 procent meer dan bij de vorige meting.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739